Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rokende uitlaat R80/7
#1
Reactie van bezoeker 'michiel', geïmporteerd van het oude forum:

Hallo,

Het gebeurd soms weken niet, maar af en toe met een warme motor wachtend op het groene licht, kan hij ineens uit een van de uitlaten erg gaan roken en naar olie stinken. Zuigerveren zijn vorig jaar allemaal vervangen. Zijn het misschien toch de klep geleiders, of hoort dit gewoon bij een oude boxer (1984).

Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Dick B.', geïmporteerd van het oude forum:

Is dit als je voor het verkeerslicht sterk op de motor hebt afgeremd ?? Of willekeurig spontaan. Is het altijd uit dezelfde uitlaat ?? Mogelijk carterontluchting die af en toe wat olie doorlaat. dit komt in je carbs uit en verbrand dan in de cilinders.
Hoe hoog is het olieverbruik ??
Het hoort niet perse bij een oudere boxer.
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'Richard', geïmporteerd van het oude forum:

Michiel,

Hoe warm is de motor dan? Als die hoger wordt dan 130 graden C dan verbrand de olie omdat deze te dun is. De temperatuur kan gemeten worden door een oliepieilstok met temperatuur meter erin. Welk type olie zit er in het motorblok? Is het alleen rechts dat er een uitlaat rookt?

Richard, R75/5 en heel veel km
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'michiel', geïmporteerd van het oude forum:

Ik rem niet sterk af op de motor, het is ook niet direkt, maar na een seconde of 30 dat ie begint te roken. Inderdaad steeds rechter uilaat, motor wordt max +/- 100 graden C. Type olie 20W50 van gomma api SG.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)