Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
r60/5 motorproblemen
#11
Jongens,

Interessante gedachten allemaal, dank daarvoor.
Bij het wegzetten van een "warme" motor onstaat er condens. Vooral als de motor buiten staat en het aardig koud is, ja natuurlijk.
Maar het gekke blijft dat ik er de afgelopen 12 jaar nog nooit last van heb gehad.
Doorslag door vochtige bougiekabels of bougiekappen zou best de oorzaak kunnen zijn.
Ik ga eerst eens controleren of ik bij koude motor genoeg vonk heb aan beide kanten.
Dan kan ik ook nog eens proberen de bougiekappen met een feun (föhn) droog te blazen.
Kan er door warmte (afkoelen) ook condens in de carbs komen?
En ja, ik heb de tank meestal goed vol. Ik heb afgelopen zomer mijn volle tank al eens geleegd. Hier staan nog steeds jerrycans met die benzine. Daar zat wat water in. Enig idee waar hoe ik in godsnaam van die benzine af kan komen op een milieuvriendelijke manier?

ps, ik rij gewoon door in de winter als er geen sneuuw/ijzel of heel veel strooizout op de weg ligt. Ik spuit als bescherming het hele blok in met wd40 (heb het gevoel dat dit werkt)

Ik hou jullie op de hooghte
mvrgr,
josje22
Reply
#12
(11-27-2022, 04:20 PM)josje22 Wrote: En ja, ik heb de tank meestal goed vol. Ik heb afgelopen zomer mijn volle tank al eens geleegd. Hier staan nog steeds jerrycans met die benzine. Daar zat wat water in. Enig idee waar hoe ik in godsnaam van die benzine af kan komen op een milieuvriendelijke manier?

Ik hou jullie op de hooghte

Die benzine kan je nog gewoon gebruiken. Alleen even per liter voorzichtig in een doorzichtige fles over gieten. Water is veel zwaarder dan benzine en het mengt zich niet. Dus water is als een druppel of laagje op de bodem van die fles te zien. Dan kan je weer door voorzichtig afschenken ook het laatste water apart houden. Het begin zou je zelfs met hevelen uit die jerrycan kunnen halen.
Reply
#13
Goed plan van Jaap. Benzine/water restantje kan je daarna aanbieden aan de milieustraat, maar dat zal waarschijnlijk geen jampot vol zijn.
Met vriendelijke groet,
PeterH
Smile
Reply
#14
Neem een petfles en vul die met die "vuile" benzine. 5 minuut laten staan dan kan je op de bodem van de fles evt. wat water staan. Is dat het geval, dan je duim op de opening van de fles, voorzichtig omkeren totdat de fles op z'n kop staat. Het water moet nu tegen je duim aan staan. Je duim heel voorzichtig op een klein plekje wat ruimte laten maken en het water, met misschien iets van benzine, zal weglopen. Dit volhouden totdat je totale voorraad benzine behandeld hebt.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)