Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaarlijkse Boxerontmoeting
#41
(05-17-2023, 08:56 AM)JaapdeLeeuw Wrote: Dag heren, komende weekenden is er in mijn agenda helaas geen ruimte meer.
Ik wacht even af welke datum het gaat worden.
Misschien kiezen jullie wel voor het najaar.
Hartelijke groet,
JaapdeLeeuw

Heren,

Mijn R12 is helaas met kickstarter problemen buiten bedrijf. Dit wordt weer een reparatie in Duitsland en dat gaat wel even duren. ik kan dus ook pas na de zomer.

Groeten,

Paul
BMW R12 1940
Reply
#42
Wat vervelend Paul! En dan zit met zo'n mooie klassieker de vriendelijke reparateur niet om de hoek. Maar we gaan jullie in de toekomst vast nog wel zien!
Met vriendelijke groet,
PeterH
Smile
Reply
#43
(05-24-2023, 12:03 AM)PeterH Wrote: Wat vervelend Paul! En dan zit met zo'n mooie klassieker de vriendelijke reparateur niet om de hoek. Maar we gaan jullie in de toekomst vast nog wel zien!
Met vriendelijke groet,
PeterH

De problemen lijken mee te vallen. Het kickstarter mechanisme is heel eenvoudig en de onderdelen zijn te krijgen. De cardan wordt ook meteen aangepakt want de tandwielen zijn versleten. Over een paar weken is de R12 weer op de weg.

Groet, 

Paul
BMW R12 1940
Reply
#44
Is er eigenlijk een definitieve datum voor Austerlitz vast gelegd ?
Reply
#45
Ik heb goed nieuws, Mijn R12 is weer op de weg. Een tandwiel op de kickstarter tussenas was defect met een uitgebroken stuk. Gelukkig is er geen verdere schade ontstaan. Ik kon gewoon een nieuw tandwiel bestellen! Tegelijkertijd is de kardan open geweest en zijn de keerringen vervangen en het kardan opnieuw afgesteld.
Het in elkaar zetten van de bak was niet eenvoudig omdat de positie van de kickstarter krans heel nauw luistert. Een tandje teveel en het ratel mechanisme op de tussenas komt niet vrij en een tandje teveel en de kickstarter blokkeert. De "'specialist" waar ik altijd kom kreeg het niet voor elkaar dus ik moest het zelf doen. Nou dat is gelukt en ik heb heel veel geleerd. Alles zit nu goed. En de bak is volledig olie dicht en schakelt ook nog beter!

Rijden maar weer! Groeten,  Paul

Big Grin
BMW R12 1940
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)