Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uitlaatbocht verwijderen
#1
Hallo,
Hoe maak ik best de moer (met vinnen ) van de uitlaatbocht los? Doe ik dit als de uitlaat warm of koud is? Eventueel eerst kruipolie gebruiken?
In de moer is geen inkeping voorzien om eventueel de speciale sleutel in te haken. Mag ik een griptang gebruiken?
De motor is een R50/5.
Dank,
Robert
Reply
#2
Daar bestaat een speciale uitlaat-wartel-sleutel voor. Daar mee houdt je alle vinnen van de moer heel. Onze gastheer verkoopt ze. Hier een voorbeeld https://www.hobbyist.nl/diverse_onderdel...__90006_B/  (Een beetje kruipolie kan zeken geen kwaad, maar de sleutel is een vereiste.) 
Dit wil je toch niet? 

   
Reply
#3
(02-07-2020, 01:51 AM)BMWconversion Wrote: Daar bestaat een speciale uitlaat-wartel-sleutel voor. Daar mee houdt je alle vinnen van de moer heel. Onze gastheer verkoopt ze. Hier een voorbeeld https://www.hobbyist.nl/diverse_onderdel...__90006_B/  (Een beetje kruipolie kan zeken geen kwaad, maar de sleutel is een vereiste.) 
Dit wil je toch niet? 
Dank voor de hulp. De sleutel is ondertussen besteld.
Reply
#4
en dit filmpje even bekijken https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=ZRXKC9Yxfug
Bep van Malde R75/7 ('77)
Reply
#5
(02-07-2020, 05:40 PM)Bep Wrote: en dit filmpje even bekijken https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=ZRXKC9Yxfug
Met de sleutel alleen is het gelukt om de moer los te krijgen. De uitlaatbocht moest eruit omdat een bout van de centrale standaard stuk was en moest vervangen worden. Ook nog even melden dat bij de sleutel de Hobbyist een volledig A4 blad had bijgevoegd met instructies over het gebruik ervan. Mooie service!
Reply
#6
Heel fijn dat het je gelukt is. Ook heel fijn dat je netjes een terug koppeling geeft. Dat kan ik zeer waarderen.
''Pluk de dag''

Reply
#7
Heel fijn dat het je gelukt is. Ook heel fijn dat je netjes een terug koppeling geeft. Dat kan ook ik zeer waarderen. Een beetje molycotedisulfide op de schroefdraad van de cilinderkop, dan blijft die goed gangbaar. Dat is het grijze vet dat ook gebruikt wordt voor wiellagers en aandrijfassen van auto's
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)