Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motogadget Motoscope Tiny
#1
Beste Forum leden,

Ik ben een startende BMW rijder/motorrijder en tevens nieuw op dit forum. Afgelopen december heb ik een BMW R100RS gekocht uit 1979. Na een paar km gereden te hebben was het feest al snel over. Versnellingsbak volledig naar de klote. De persoon van wie ik hem gekocht had, had géén olie toegevoegd in de versnellingsbak. Resultaat, heel wat euros lichter nu.

Maar goed, de BMW is vorige week eindelijk gemaakt. Nu heb ik dus een probleem met mijn snelheidsmeter (W=670). Wanneer ik op de snelweg rij, ongeveer 120 km/u, gaat mijn wijzer op en neer als een vlag in de wind (wat een vergelijking). Sterker nog, dit doet hij ook wanneer ik 50 rij (tenminste voor mijn gevoel 50). Ik kan dus mijn snelheid niet bepaald lezen.

Uiteindelijk wil ik een "Café Racer" maken en de originele instrumenten vervangen door enkel een snelheidsmeter. Mijn oog is gevallen op de Motoscope Tiny van Motogadget. Nu is mijn vraag, heeft een van jullie hier ervaring mee en is dit goed te installeren (ben totaal geen "elektrisch-technisch-mannetje"?
Reply
#2
ik weet niet of onze sponsor iets heeft , maar acewell heeft ook tellers en speciaal voor bmw
een electronische versnellingsbak-kabel. soort van plug and play.
ik heb zelf geen ervaring met digitale km-tellers.

hippie
Reply
#3
ik heb deze zitten :

http://www.optitune.nl/acewell-snelheid-toerental-meter
Reply
#4
Mijn teller begon het ook te begeven, ik reed ongeveer 80 en hij gaf 100 aan, altijd een verschil van 20 kilometer.

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=527749

bovenstaande link gebruikte ik als basis, maar ik heb zelf nog alles mogen uitmeten van kabels.


Op de onderstaande link kan je mijn km sensor zien. ik heb het aangesloten op mijn achtervelg. Een gat geboord in ateremklauwplaat houder voor de sensor en de magneet op een van men bouten van men schijfrem met een klein verhoog z profiel van aluminium (zelf gemaakt).

http://forum.hobbyist.nl/discussion/8995...rs#Item_10

Algemeen ben ik zeer content van, toerental zeer precies en km ook na fijnstelling. (ingeven van bandenmaat) Alhoewel ik me soms vragen stel bij het klokje dat eigenlijk constant moet verbonden zijn met de batterij.


(p.s. ik heb sinds het aansluiten van die teller, een paar maand gesukkeld met het leeglopen van de batterij. Na een lange zoektocht, en overal raad gevraagd, zei een technieker van bmw motor garage, dat het lampje van de generator in de behuizing van de tellers, 3watt levert, dit lampje of iets dat exact 3watt MOET in het circuit aangesloten zijn of de stroom/spannings afvlakker werkt niet, bijgevolg wordt de batterij niet of nauwelijks opgeladen. Eerst kon ik het niet geloven maar effectief was dat de oplossing voor het probleem, dus als je op roadtrip gaat, neem dan zeker een extra lampje mee of een weerstand van 3 watt -> epic maja...)
Reply
#5
Dat laadstroomlampje is nodig om bij stilstand met contact "aan" de rotorspoel te bekrachtigen. Als dat lampje stuk is zal de rotor niet magnetisch worden, ook niet bij verhoogd toerenrtal en zal je accu dus niet opgeladen worden.
Reply
#6
ik blijf dit epic vinden...
Reply
#7
Toch besloten om nog even te wachten met het installeren van een Motogadget Tiny klok en voor een gereviseerde origineel klok te gaan.

Floris, bedankt voor de informatie. Denk dat ik ergens in oktober 2015 alles electronica onderhanden neem: M-Unit, Motoscope Tiny ingebouwd in mijn koplamp, Elektronische ontsteking van Dynatek D35-1, nieuwe knipperlichten etc....en een lege bankrekening ;-)
Reply
#8
Quote:ik heb deze zitten :

http://www.optitune.nl/acewell-snelheid-toerental-meter

Die is idd wel erg gaaf. Maar bij zo'n oud beestje vind ik het persoonlijk mooier om een retro look te hebben en dus een analoog klokje.
Reply
#9
ja akkoord ma om daarvoor het dubbele betalen, vind ik het niet waard
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)