Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uitvallen van Ontsteking R100GS
#1
Beste forum leden, de allerbeste wensen voor 2013 met veel onbezorgd rijplezier.

Mijn R100GS PD 1993 met een Kilometer stand van 137000 Km heeft problemen met het uitvallen van de ontsteking bij warme motor. Wanneer de motor goed warm wordt zoals met file rijden of stadsverkeer, het eerste teken is dat de toerenteller ophol slaat ongecontroleerd op en neer slaat tusen nul en maximaal, dan een paar groote knallen en de motor valt stil. Worden op dat moment de bougies uitgedraaid dan is er geen vonk meer, na de motor aftelaten koelen loopt deze weer normaal, de onstekings stuurunit onder de tank en de bobine heb ik al vernieuwd, de bougie kabels en doppen welke een hoge weerstand hadden heb ik ook vernieuwd, de ontsteking staat precies op tijd en de centrifugaal vervroeging werkt goed. Het probleem is minder geworden maar af en toe valt de motor nog steeds stil.

Groeten Jacob de Haan, Tanzania.
Reply
#2
Hallo jacob.
Wellicht kleine tip waar je wat mee kunt...
Ik heb eerder ook zoiets gehad met een bmw motorfiets en daar was de Hall sensor van defect. Deze functioneerde niet meer nadat deze warm werd. Wellicht heb je wat aan deze info om daar eens naar te kijken.
Ik weet dat er een stekker te koop is die je op de Hall sensor kan aansluiten om zo deze te testen.

Mischien dat dit je verder helpt.

groet Michel.
Reply
#3
Jacob de Haan,

wat michel schrijft is juist, de hall sensor kan je ook los kopen. Ik weet niet of de Hobbyist deze los verkoopt. Voordat je dat doet moet je de unit waar de hallsensor inzit wel even checken dat de vervroeger nog in een goede staat is. Meestal goed maar een enkele kunnen versleten zijn.
Reply
#4
Jacob ook jij kunt mij mailen airhead@live.nl
Reply
#5
Hallo,
Dat heb ik jaren geleden ook gehad met mijn R100GS/PD.
Bleek de bobine spoel onder de tank gescheurt en bij warm worden tijdelijk geen vonk.

Cees.

Nu R100RS rijder van 75 jaar.
Reply
#6
Vaak is een warmte gerelateerd probleem aan electronica op te sporen door verdachte onderdelen af te koelen door er lucht langs te blazen, en zo af te koelen.
Het kan met een compressor met luchtpistool, of beter met een spuitbus vloeibare lucht (=kouder).

Bep
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)