Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Middenbok reparatie met M14 x 1.5
#1
Reactie van bezoeker 'peevee', geïmporteerd van het oude forum:

Schroefdraad voor bevestiging middenbok uitgesleten. Op deze site las ik M14 x 1.5 tappen en kop van inbusbout als draaipunt gebruiken. Lijkt mij een prima oplossing. Maar ... kan nergens RVS inbusbouten m14 x 1.5 krijgen. Woon zelf in NH, veel bedrijven afgeweest. Ook op internet bij webshops niet te vinden.
Wie weet waar ik ze kan krijgen????
Reply
#2
Kan me voorstellen dat RVS de betere keus is i.v.m. roest, maar als die er niet zijn moet gewoon koolstofstaal toch ook voldoen?

Met vriendelijke groet,

PeterH
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'peter', geïmporteerd van het oude forum:

gewoon staal is ook sterker, en dat is voor dit doel heel belangrijk.
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'Marinus van Z', geïmporteerd van het oude forum:


Van gewoon staal twee busjes draaien met de diameter van het gat van de midden bok en en een of twee mm breder met aan een zijde een bredere rand zodat het gat van de bok opgesloten blijft hierin m12 schroefdraad snijden en aan die bredere rand een platte kant maken zodat je met een sleutel dit busje op de orginele inbusbout vast kunt draaien met de bok er tussen en hier op aan het eind een zelf borgende moer draaien . je zult ook moeten kijken of de poten die aan het frame zijn gelast nog recht zitten anders zul je ze eerst met een grote tang recht moeten buigen , anders klemt de bok steeds met het op de bok zetten , hoop dat je hier wat mee kunt .
groeten Marinus
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Rob de Wilde', geïmporteerd van het oude forum:

Motorenco op de Meubelboulevard te Beverwijk, nabij zwarte markt en bijna t.o. Mc. Donalds;
R.v.s. in overvloed!
Groeten, Rob.
Reply
#6
Reactie van bezoeker 'Peevee', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:Van gewoon staal twee busjes draaien met de diameter van het gat van de midden bok en en een of twee mm breder met aan een zijde een bredere rand zodat het gat van de bok opgesloten blijft hierin m12 schroefdraad snijden en aan die bredere rand een platte kant maken zodat je met een sleutel dit busje op de orginele inbusbout vast kunt draaien met de bok er tussen en hier op aan het eind een zelf borgende moer draaien . je zult ook moeten kijken of de poten die aan het frame zijn gelast nog recht zitten anders zul je ze eerst met een grote tang recht moeten buigen , anders klemt de bok steeds met het op de bok zetten , hoop dat je hier wat mee kunt .
groeten Marinus
Hoi Marinus,
Bedankt voor je bijdrage. Zal wel aan mij liggen maar ik snap het even niet. Je schrijft M12 in de busjes en deze op de originele inbusbout vast draaien. Mijn originele inbusbouten zijn M10, dat past toch niet in M12. Tevens schrijf je aan het eind een zelfborgende moer draaien. Bedoel je de binnenkant? Dat heb ik al geprobeerd maar dan lopen de veren vast en komt de middenbok niet meer omhoog. Kun je misschien een tekeningetje opsturen om het duidelijker voor mij te maken?
Vr.gr. Peter
petervoorhorst@ gmail.com.

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)