Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoogte 1150GS
#1
Is het mogelijk om mijn 1150 GS te verhogen, zonder dat de kwaliteit van de cardan overbrenging in gevaar komt? Ik zou graag een sportievere zit willen hebben, ben zelf 1.90mtr en vind dat de vering (zelfs na hardheid instelling) te ver doorveert.
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

Het beste voor je aandrijving is dat alles in een rechte lijn staat bij volle belasting . Je hebt een paralever , dus 2 kruiskoppelingen . Hoe meer deze geknikt moeten werken des te meer kans op tramelant . Je zou kunnen informeren bij een veringspecialist . Je lengte van 190 is op een GS mee genomen dacht ik . Dus zoek een veer die bij jou gewicht past !!!Succes Gr. Cees.
Reply
#3
Je zou iets met een verkorte/instelbare paralever-reactiestang kunnen doen volgens mij. De verstelbare versies (van Mtec bijvoorbeeld) kunnen binnen aanvaardbare marges (voor de aandrijving) de motor achter iets omhoog trekken en daarmee ook 'vlotter sturen' bewerkstelligen.
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

Tim. In het boekje van je fiets staat ongetwijfeld het Max. toelaatbare gewicht . En dat is toch vrij veel bij de doorsnee beemer. Het is ook niet uitgesloten dat je een lamme of minder sterke veer hebt in verhouding met je eigen gewicht . Daarom !!! stap eens binnen bij een verings specialist . En die reactie stang , heeft niks met teveel doorzakken te maken . GR Cees.
Reply
#5
Hoi Tim,

Er is al een paar keer geoppert om eens bij een echte veren specialist langs te gaan.

Nu weet ik natuurlijk niet uit welke regio jij komt, maar een goede verenspecialist
die ook nog eens veel weet van allerlei BMW types is Hyperpro in Alphen a/d/ Rijn.

Degene die daar de winkel runt (Bas) heeft een achtergrond uit de BMW wereld.

Rij gewoon eens langs die jongens, of bel ze even op.
Het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is op dat gebied.

Adres moet je maar even googelen.

(Ik hoop dat deze suggestie binnen het kader van betamelijkheid valt van onze sponsor. Het is voor mij met klem niet de bedoeling reclame of anderzinds te maken voor een ander bedrijf binnen het vakgebied van onze sponsor).

Groetjes, Kees.


Reply
#6
Reactie van bezoeker 'Jopie', geïmporteerd van het oude forum:

Als ik zo een (lelijke) GS zie, denk ik altijd al dat men er met een laddertje op komt en jij wil hem verhogen ?????????????????
Reply
#7
Quote:Als ik zo een (lelijke) GS zie, denk ik altijd al dat men er met een laddertje op komt en jij wil hem verhogen ?????????????????
Die mijnheer is met 1,90 meter ook naar de huidige maatstaven bovengemiddeld lang, en kan en mag zelf beoordelen of zijn motor in hoogte (en schoonheid) voor hem voldoet.

Met vriendelijke groet,

PeterH
Reply
#8
Reactie van bezoeker 'Jopie', geïmporteerd van het oude forum:

Ik zeg niet dat hij dat niet zelf mag beslissen, maar ik mag mijn mening ook melden.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)