Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bendix monteren
#1
Dit is een foto van de as van mijn startmotor met nieuwe bendix. Nou moet het ringetje samen met het busje dat erom heen zit naar beneden in de uitsparing die in de as zit. Hoe doe je dat? Ik ben er al twee dagen mee aan het klooien en het handboek zegt er niets over. Aaargh!
Wouter

[img]/import/photos/t6537s.jpg[/img]
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Paul.', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi.

Zo wordt het niks, nee.
Je begint verkeerd.

Haal dat ringetje uit het busje, schuif het busje over de as en dan het ringetje in de uitsparing van die as, even met een tang terug in model knijpen en dan het busje weer over het ringetje trekken.

Met een pully-trekker gaat dat prima, beetje spanning erop en met een schroevendraaier het ringetje 'helpen'.

Of dat busje ondersteunen in de bankschroef en een klap op de as.

Groeten, Paul.
Reply
#3
Naar mijn idee de ring uit de bus frutselen, de bus over de as schuiven, dan de ring over de as schuiven totdat de ring in de uitsparing valt.
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

A wel Wouter ge gaat u toch nie laten kloten zeker door zon onozel spellement . Het zijn toch 2 losse stukken . Die binnenring of circlip die kan er toch uit . Dan schuif je de buitenring over de as tot voorbij de sponning , en met een opengaande circliptang doe je de binnenring over de as tot hij in de sponning valt . En dan moet die buiten ring eroverheen , klaar de zaak zit geborgd . Binnen ring kan niet meer weg , en de buitenring is de aanslag van het tandwiel. Heb ik wat over het hoofd gezien , dat kan ook nog !!! . Je kon het vergelijken met zuigerveren vernieuwen , terwijl de zuiger nog in de cilinder zit . En dat kan 2 dagen duren !! Ik hoop dat je geholpen ben Wout . groetjes cees
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum:

3 x de zelfde mening . op 8 december 2011 schrijf dat maar op !!!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)