Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
distiebutie
#1
wie kan mij vertellen of ook de uitlaten met name de voorste balanspijp verwijderd moet worden om het distriebutiedeksel te kunnen verwijderen? Het gaat om een R80 monolever van 1991. Hoe haal ik de oude ketting los als er geen schakeltje op zit ? Ik dacht zelf voorzichtig door slijpen ? hij heeft 90.000 km gelopen. Moet ik de tandwielen ook vervangen ?
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Ton van schilt', geïmporteerd van het oude forum:

Of het nodig is weet ik niet, ik zou ze er afhalen want je geeft jezelf wat meer ruimte. Bij jou motor zit een sluitschakel als ik me niet vergis. de oudere typen van voor 1980 ? hadden geen sluitschakel.En de ketting was dubbel.
Tandwielen bekijken als ditributie deksel eraf ligt of vervangen nodig is.

Tip: scoor een werkplaatshandboek voor je begint.
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

R80 : Als je motor warm is en stationair draaid , hoor je de ketting dan duidelijk een geluid maken !! Of zeg je bij 90000 moet die ketting vernieuwd worden. Die ketting is nl een vreemd fenomeen . Bij de 1 is dat rond de 53000 bij een ander gaat hij 120000 mee . Heeft waarschijnlijk met rijstijl te maken , olie kwaliteit , en hoe behandel je de motor als hij koud is. Ook een telaag stationair toerental heeft invloed daar op. Wat het vernieuwen betreft , kijk eerst eens hierboven bij het vakje ZOEKEN IN HET FORUM . Vul Distributie (ketting) in en dan komen de draadjes voor de dag. Moest je er niet uitkomen geef dan een brul ! Wat je nodig hebt is/// de ketting /// de pakking /// oliekering in deksel /// speciale afdrukbout om dynamo rotor los te trekken ( heeft de hobbyist) //// O-ring van ontstekings unit//// Stekkers van bedrading goed merken of schema tekenen. Eerste werk is ACCU afkoppelen . Succes Cees.
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum:

P.S. De spanner rechts ( strip ) vernieuwen. Waar die plunjer met veer tegen drukt. Aaaai !!!
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Boxerdokter', geïmporteerd van het oude forum:

aantal gevallen meegemaakt, van enkel rij kettingen, die gaan rond de 50000 mee. de dubbele van voor 77/78 gaat langer mee.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)