Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ratelend geluid bij gas geven met R90S
#1
Sinds deze winter hoor ik een ratelend geluid wanneer ik met mijn 90S gas geef.
In koude toestand duurt het een paar minuten voordat het begint, en houdt dan aan maar enkel bij het optrekken. Wanneer ik het gas loslaat is het dan ook meteen weg.
Bij gas geven in neutraal ook geen geratel, zelfs niet wanneer er geschakeld wordt en het achterwiel wordt opgehouden.
Verder ondervind ik dus niks en schakelt en rijdt hij perfekt, maar het is wel vervelend en het baart mij toch wat zorgen.
Iemand een idee?
Grtz Fil
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Ton van Schilt', geïmporteerd van het oude forum:

Dat had ik laatst ook bleek een veer van mijn middenbok te zijn gebroken en was de bok tijdens het rijden naar beneden gezakt. Een tijdelijke oplossing gevonden in een snelbinder.

Maar dat zal bij jou niet het geval zijn, ik denk toch aan koppeling, druklager of iets dergelijks
Reply
#3
Iets aan het meetrillen ?

S-kuipje?
Tankdop?
Tank?
Iets in de uitlaatdemper?
enz

Alle 4 uit ervaring

Bep

Bep
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'Martin', geïmporteerd van het oude forum:

ik had laatst ongeveer hetzelfde probleem met mijn 90S. Bij gas geven een ratelend geluid, bij gas los was het weg. in zijn neutraal niks te merken bij gas geven.

bleek dat via de aftapplug onderaan het cardan olie weglekte. cardan weer gevuld met de nodige olie en probleem was bij mij verholpen.

groeten martin
Reply
#5
Het geluid komt van onderachter het blok, aanvankelijk dacht ik aan de de cardan. De achterbrug is er deze winter inderdaad afgeweest om een nieuwe koppeling te monteren, de aflaat echter niet nagezien . Dit weekend staat een tripje op het menu, zal voordien even checken. Alvast bedankt.
Reply
#6
Reactie van bezoeker 'Dick B.', geïmporteerd van het oude forum:

Tja dat kan eigenlijk van alles zijn. Ik was op zoek naar een raar rateltje bij gas dichtdraaien en kon die niet vinden. later zag ik dat één uitlaatdemper was los zat.
Reply
#7
Het ratelend geluid is nog steeds niet weg! Middenbok bekeken, cardanolie ververst, drukstift van koppeling wat aangespannen...niks helpt.
Ik kan het ratelen wel wegnemen door de lever van de ontkoppeling licht in te trekken zonder volledig te ontkoppelen...waarschijnlijk ligt de oorzaak daar ergens.
Ik blijf verder zoeken!
Reply
#8
Reactie van bezoeker 'Tom', geïmporteerd van het oude forum:

Druklager koppeling dus
ff eruit en inspecteren of gewoon gelijk een nieuw lagertje
is de stofhoes nog in orde? als die slechts is, komt er vuil langs
Reply
#9
Reactie van bezoeker 'Jaap', geïmporteerd van het oude forum:

Het is volgens mij het druklager. Ik had hetzelfde met mijn 80/7 druklager vervangen en weg rammel. Suc7
Reply
#10
op reis in Frankrijk kreeg ik een tip van een Boxer specialist! Blijkbaar is het mogelijk dat ik deze winter een drukplaat monteerde die niet volledig plat is.
met een stroboscoop keek hij naast het vliegwiel en daar kon je zien dat dit niet lineair draaide, maar dat er een slag in zat. Mogelijks komt het ratelend geluid daaruit voort. Iemand daarmee ervaring voordat ik er een mooie lentedag aan spendeer?
De druklager werd deze winter samen met volledige koppeling vervangen, zou mij verwonderen dat hieraan zou liggen, tenzij deze ook niet goed is natuurlijk.
Grtz Filip
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)