Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
diafragma veer koppeling R100RS 1976
#11
Bedankt voor de tips Cees,

Mijn Rs heeft nooit veel regen gezien,heb ik wel ontdekt want er is nauwlijks roest te ontdekken,ook de neutraalschakelaar ziet er nog als nieuw uit en werkte ook nog goed,heb alles gedemonteerd om alles te controleren,want wonder wel de koppeling werkte nog goed,maar toch versleten,ook kwam de hefboom van de koppelijng al tegen het frame door te veel speling op het asje achter de bak.
heb het achter frame en spatbord even weer opnieuw gespoten,remschakelaar onder de tank vervangen starmotor gereviseerd,diodeplaat gerepareerd,waren 2 diodes stuk.tellerset lampjes vervangen en tellers gesmeerd,vervroeger vervangen,zat roest op loopvlak,iemand heeft de motor voordat ik deze kocht in 2007 met een hogedrukreiniger schoon geblazen,zat zelfs wat water in de versnellingsbak,zat ook een verkeerde lichtschakelaar op van veel later type ,ook vervangen,ga nog een RVS remstang erop zetten,o ja ze hadden ook de schroefdraad van de kop van de uitlaat stuk geslagen,heb ik weer laten lassen en nieuwdraad op laten snijden.
Zo kom je van alles tegen,de motor zag er zeer goed uit en liep goed,maar zo zie je maar weer,daarom heb ik alles gedemonteerd,dan is die straks weer als nieuw.
Is de motor ook waard is het eerste model van de RS zijn er niet veel van gemaakt,nog met spaakwielen.
Heb er ook geen haast mee goede dingen duren nou eenmaal wat langer.
De diafragma veer doei ik wel een nieuwe in,op de laatste 50 euro zit het ook niet vast nietwaar.

Gr Ronald
Reply
#12
Reactie van bezoeker 'Boxer - Bakra', geïmporteerd van het oude forum:

MIschien heb je het al , maar uit het Boek van Peeters /// 2kleps twins van 1970 tot 1996 kun je veel nuttig voer halen . Niet altijd type gericht, maar in grove lijnen een welkome hulp . Veel plezier met je beierse brommert!! Ik heb de snorfiets uitvoeringR45 ,met hoog 50+ stuur. Maar ik draag toch maar een helm en bril . Aai Aai m.v.gr. Cees.
Reply
#13
Hi Cees,

Ik heb de uitgave BMW twins 1970-1990 van Peters nr58.
Maar ik zou wel een keer het werkplaats handboek van hayns willen hebben

gr Ronald
Reply
#14
Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum:

Ronald : Peters Motorhandboek Nr. 68 is een vertaling ervan . Als ik me niet vergis heeft de Hobbyist het ook wel. Het telt 276 blz. Groetjes Cees
Reply
#15
Quote:Hi Cees,

Ik heb de uitgave BMW twins 1970-1990 van Peters nr58.
Maar ik zou wel een keer het werkplaats handboek van hayns willen hebben

gr Ronald
Ga een keer bij Peters in Deventer kijken. Liggen bijna alle boeken op voorraad en van alles is een inkijk exemplaar. Ook op zaterdagochtend open

http://www.autoboek.com/artikelen/3a8406..._1996.html
Reply
#16
Is een goede tip Bert,woon niet ver van Deventer.
Nieuwe diafragmaveer is eindelijk binnen,kan weer beginnen met monteren,is altijd het leukste werk.
Reply
#17
Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum:

O.K. Ronald , Een beetje taai molyvet aan de lipjes en het raakvlak , versn.bak asje ook . Die stift die door je bak loopt , daar zit een viltring van ca 1,5 cm breed rond . Die wil wel eens vervelend doen , vet er aan en flink in vorm kneeden . Wil stroppen weet je wel . Komt goed !!! Veel plezier , het begint al op te warmen !!! Moest je bij Jan komen in Wijhe , Doe hem de groeten van die Eikel uit Surimaribo. M.V.GR. Cees.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)