Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
xado toevoeging
#1
Reactie van bezoeker 'jos', geïmporteerd van het oude forum:

Heeft er iemand ervaring met xado toevoeging in de olie op zijn boxer.
Reply
#2
Hoi Jos,

Er is al heel wat van zulk spul op de markt gekomen om je olie zogenaamd beter te maken...

De olie fabrikanten doen er op hun beurt zoveel mogelijk aan om hun producten zo goed mogelijk op de markt te zetten, doen ze niet voor niets want een goed product verkoopt nou eenmaal goed.
Stop nou maar een olie van de juiste viscositeit in jouw fiets, ververs op tijd de olie en het filter en rijdt je motor altijd netjes warm.
Wil je jouw motor dan toch iets exra`s geven wat je een goed gevoel geeft ,ga dan voor een echte motorfetsolie van een bekend merk.
Mineraal/Halfsyntheet of Volsyntheet? de een zweert bij dit en de ander weer bij dat.

Zelf stook ik 20w50 mineraal van Kroon in mijn R100rs,nog geen 5 euro per liter.
En ga daar absoluut geen toevoeging bij instoppen die na een jaar weer het carter uitloopt in de afvalbak ;-) Wel overweeg ik om over te stappen naar een halfsyntheet 20w50, daar een keer of twee mee te gaan wisselen en dan over op volsyntheet 20w50.
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'Maarten ', geïmporteerd van het oude forum:

Heb Xado in de versnellingsbalk mijn auto gestopt vanwege kraken van het snel schakelen van 1 naar 2 (synchromesh). Onder het motto baat het niet schaat het niet. En moet toegeven, het helpt want het schakelen gaat een stuk soepeler en het synchromesh gelijk komt alleen maar incidenteel voor bij snel schakelen met koude bak.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)