Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
caferacer bouwen
#1
Reactie van bezoeker 'joost', geïmporteerd van het oude forum:

ik heb een bmw r100rs uit '77. Nu vind ik de 'caferacers' van het R type erg mooi. Weet iemand hoe het werkt om zo'n ding te bouwen. Komt daar veel bij kijken, of alleen kuipje, zitje, tank en verder wat dingen weghalen.


[img]/import/photos/t5912s.jpg[/img]
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Ron', geïmporteerd van het oude forum:

Als je al niet weet waar te beginnen, begin er dan maar helemaal niet aan.
met vragen als deze, wil een wedervraag stellen, weet je eigelijk wel wat een caferacer is???

Grt,
Ron
Reply
#3
Tuurlijk kan dat, gebruik je fantasie en kijk vooral goed rond.Bij deze wat linkjes:

http://2-ventiler.de/

http://rudyhadee.hyves.nl/album/16026758.../wzYUug27/

http://rudyhadee.hyves.nl/album/45409306.../JIvNXZ1M/

http://rudyhadee.hyves.nl/album/14820820..._state__=3

http://rudyhadee.hyves.nl/album/16026853.../Od9ajJAC/

http://www.roadrocketclub.nl/

http://www.rocket-caferacerparts.nl/


Reply
#4
Of deze, zie metamorfose R75/5.Was wel iets meer werk als bepaalde onderdelen verwijderen en vandaag de dag is ze nog niet klaar,het wachten is nu op het gewijzigde zadel,die bij de bekleder ligt,plus de Zeuna megafoondempers,komen met een week of drie.

http://www.motormeisje.be/Rudyhadee/nav.htm
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Knasterd', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi Joost,

Ik ben nu drie jaar bezig en heb onlangs de 1e 100km gereden... Maar ik heb ook kleine kinderen dus alleen 1à 2 keer per week een paar uurtjes de gelegenheid te bouwen. Tis maar net hoeveel tijd en energie je erin kan en wil steken voor je het gewenste resultaat hebt. En natuurlijk wat je eindplaatje is en hoe handig je bent. Als je wil weten wat ik gedaan heb moet je een kijkje nemen op www.cafeboxer.come2me.nl . Kijk eens op het cafercer forum (ff googlen, of op motor-forum bij "brikken en klassiekers". Er is zoveel informatie en inspiratie te vinden.

[img]/import/photos/p36975s.jpg[/img]
Reply
#6
Beste Ron.

Iemand heeft een droom en staat aan het begin van het project. Hij heeft het lef om de vraag te stellen en op jouw antwoord zou ik niet zitten wachten. Hij bepaalt zelf wel of hij het doorzet. Dat kan hij pas doen als hij informatie heeft en dingen af kan wegen op haalbaarheid. Daarvoor heeft hij info nodig.
Reply
#7
Reactie van bezoeker 'roadcrew', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:Beste Ron.

Iemand heeft een droom en staat aan het begin van het project. Hij heeft het lef om de vraag te stellen en op jouw antwoord zou ik niet zitten wachten. Hij bepaalt zelf wel of hij het doorzet. Dat kan hij pas doen als hij informatie heeft en dingen af kan wegen op haalbaarheid. Daarvoor heeft hij info nodig.
Helemaal mee eens, als je nooit iets durft te proberen of ontdekken kom je nergens. Kun je beter meteen na school in een verzorgingstehuis gaan zitten.
Dus : go for it. gewoon aan beginnen. En nog een voor onderweg: beter goed gekopieerd dan slecht zelf verzonnen.

Roadcrew.
Reply
#8
Zelf stond ik 4 jaar geleden ook voor een dilemma: of origineel houden, of een caferacer ombouw.
Origineel wilde ik niet meer, radicaal aanpakken en gewoon naar eigen inzicht aan de gang gaan, veel zoeken naar afbeeldingen op internet, je komt hele mooie BMW caferacers tegen en hele lelijke.
Het moeilijkste is er een mooi kloppend geheel van te maken, helemaal als de middelen beperkt zijn, moeilijkheden loop je vanzelf tegen aan, maar de voldoening is groot als je het weet op te lossen.
Zelf zit al weet niet hoe lang te klooien met een goed ogend zadel, zadel is nu klaar,alleen de bekleder schiet niet op, dan eerst maar rijden met het oude zadel, boeit niet.
Verder hebben caferacer ombouwers vaak een decibel syndroom, ik ook,vorige week een paar Zeuna megafoons gescoord, moeten er nog op gemonteerd worden, zijn in nieuwstaat en stammen uit 1977, benieuwd wat voor vermogens winst of verlies dit gaat opleveren.
Maar nogmaals: ga eerst zoeken naar afbeeldingen, inspiratie komt vanzelf.
Reply
#9
Quote:ik heb een bmw r100rs uit '77. Nu vind ik de 'caferacers' van het R type erg mooi. Weet iemand hoe het werkt om zo'n ding te bouwen. Komt daar veel bij kijken, of alleen kuipje, zitje, tank en verder wat dingen weghalen.
Succes met de bouw, http://www.boxerkunst.de/
Reply
#10
Reactie van bezoeker 'Kneeler', geïmporteerd van het oude forum:

Dit is een mooie Franse site. http://caferacerclub.shop-forum.net/
Met veel prachtige caferacers. Kijk voor de Bmw's onder Les Teutonnes.

En voor de BMW op jouw plaatje zie hier: http://www.eruzo.com/

Voor mijn caferacer (/2 frame met r100s blok) heb ik veel kunnen vinden op Ebay. Heb gemerkt dat goed is om vooraf goed in te schatten wat je wilt. Speciale voorvork, wielen, tank, welke kuip of zitje, clip-ons, uitlaten, kleur ?. Het voorkomt dat je tevel achteraf net niet de goede spullen koopt.

Succes!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)