Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bijladen 75/5
#1
Reactie van bezoeker 'Casper', geïmporteerd van het oude forum:

Ik heb sinds kort het volgende probleem. Bij contact uit of stationair draaien brandt het rode lampje als teken dat hij niet bijlaadt (dat klopt). Als ik vervolgens een beetje gas geef gaat het lampje heel even minder vel branden (het gaat niet helemaal uit) geef ik nog meer gas, dan gaat het lampje weer fel branden. Is dit een bekend verschijnsel? Weet iemand wat het zou kunnen zijn?

bij voorbaat dank!
Reply
#2
Gebruik de zoekfunctie eens en kijk eens wat er aan informatie boven komt.
Er is geen verschil tussen een R75/5 en andere tweeklepsboxers qua werking en wat er mis kan gaan.
Het zou me overigens niet verbazen als je rotor of spanningsregelaar stuk is maar dat is lastig beoordelen zo op afstand.
Reply
#3
Vaak is de rotor defect, maar spanningsregelaar,diodeplaat of koolborstels kan natuurlijk ook.
Als ik op mijn eigen R75/5 af ga,rotor defect geweest, diodeplaat defect geweest, verder niet.
Zou het in die richting zoeken.
Reply
#4
Zo te lezen aan de kwaal: bij laag toerental zwakker branden en bij gas geven weer feller, denk ik aan dansende koolborstels. Die zullen wel op het eind van hun leven zijn.
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Casper', geïmporteerd van het oude forum:

Ik heb koolborstels besteld. Ik heb het boek van Peters maar daar staat niet echt duidelijk in hoe je ze moet vervangen. Zijn er nog goede tips en trucs?
Reply
#6
Het is niet zo moeilijk, de stator moet los
begin met de - pool vad accu los te nemen maak dan het deksel aan de voorkant v/d motor los en dan zie je de stator in het midden zitten.
Goed kijken hoe alles vastzit (maak een foto) en losmaken maar. Dan de 3 inbusschroeven losmaken. En dan het statordeksel losmaken met zijn wikkelingen . De Koolborstels zitten gesoldeerd dus je hebt soldeer gereedschap nodig.
TIP: En maak digitale foto's ook van de volgorde hoe een en ander vastzat.

[img]/import/photos/p36755s.jpg[/img]
Reply
#7
Reactie van bezoeker 'Dick B', geïmporteerd van het oude forum:

Waarom moet de stator los ????

Veertjes van de koolborstels optillen en even opzij parkeren, koolborstels uitnemen, de twee moertjes waar de koolborstelaanluiting op zit losdraaien, afnemen, nieuwe er aan solderen. koolborstels in geleiders plaatsen, klemmetjes weer vast, veertjes terugzetten.
Reply
#8
Reactie van bezoeker 'Casper', geïmporteerd van het oude forum:

Het ligt niet aan de koolborstels. Die hebben nog voldoende lengte. Verder boek ik ook geen vooruitgang. Ik wilde met deze motor eigenlijk vrijdag op vakantie gaan. Nu rijd ik toch alleen overdag dus in principe is het niet zo erg als hij niet bij laat. Het beetje knipperlicht gebruik etc zal hij wel 4 dagen volhouden zeker als ik hem niet start met de startmotor. Nu vroeg ik me af of dit schadelijk is en of ik me misschien vergis en er andere dingen mis zullen gaan?
Reply
#9
Lijkt me niet verstandig,met dit uitgangspunt,om er mee op vakantie te gaan, er zal immers alleen maar stroom uit gaan, er komt niets in.
Risico is dat je hem straks zelfs met de kickstarter niet meer aan de gang krijgt, je hebt natuurlijk wel een accu/bobine-ontsteking, die is zijn spanning wel nodig.
Reply
#10
Reactie van bezoeker 'PeterH', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:Ik heb sinds kort het volgende probleem. Bij contact uit of stationair draaien brandt het rode lampje als teken dat hij niet bijlaadt (dat klopt). Als ik vervolgens een beetje gas geef gaat het lampje heel even minder vel branden (het gaat niet helemaal uit) geef ik nog meer gas, dan gaat het lampje weer fel branden. Is dit een bekend verschijnsel? Weet iemand wat het zou kunnen zijn?

bij voorbaat dank!
Ik heb ook iets dergelijks gehad met een 75/5. Bleek een slecht contact in het stekkerblok van de spanningsregelaar te zijn.
Tegen de tijd dat ik daar achter kwam was de accu leeg, dus ook niet meer te starten op de kickstarter.
Geen aanrader om met zo,n storing op vakantie te gaan.

Vriendelijke groeten,

Peter H
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)