Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
r100rs (1981): motor stopt abrupt boven de1600 rpm
#1
Reactie van bezoeker 'ronald', geïmporteerd van het oude forum:

Een tijdje terug viel onder het rijden de motor (r100rs uit 1981 met elektronische ontsteking) soms uit en pakte daarna weer op, soms onder luid geknal. Ook starten ging soms goed, soms niet. Diagnose was een kapotte hallgever. Ondertussen een nieuwe hallgever laten monteren en nu doet zich een nieuw probleem voor, nl: de motor start uitstekend en loopt netjes tot ongeveer 1600 rpm. Wil je hoger in toeren, dan valt de motor (heel resoluut) stil. Weerstandmetingen geven aan dat bobines + boudiekabels etc goed zijn. Ook de vervroeger lijkt (voor zover meetbaar tot 1600 toeren zijn werk te doen). Toch lijkt het een storing in de ontsteking te zijn. Omdat een kapotte hallgever regelmatig ook een kapotte ontstekingsmodule (zit onder de tank) tot gevolg heeft, die ook maar vernieuwd. Helaas blijkt dit niet de oplossing.

Is er iemand die een dergelijke storing herkent en wat advies kan geven hoe deze op te lossen?

Alvast hartelijk dank voor jullie reakties!
Mvg, Ronald
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Chris', geïmporteerd van het oude forum:

Ik denk Ronald. dat je nieuwe halgever toch niet lekker is.
Kan wel eens gebeuren "dead on arrival".
Zou niet de eerste keer zijn.
Dat is ten slotte ook het enige wat wezenlijk veranderd is.

Chris
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'Henk', geïmporteerd van het oude forum:

Hallo, al eens gekeken met een ontstekingafstellamp?
dan kan je zien of de vervroegging goed werkt,en of er inderdaat geen vonk meer is.?
Maakt het verschil met een warme of Koude motor,Dat heb ik een keer mee gemaakt .
Als er een stukje gereden was ,dan kapte de ontsteking ermee,motor weer afgekoeld geen probleem.
Bleek een geniepige kabelbreuk.
Hallgever is in dit geval wel verdacht,was het een nieuwe? garantie?
Van deze soort storingen kan je soms knettergek worden.
succes gr Henk
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'ronald', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi,

Bedankt voor jullie reakties. De vervroeging werkte goed, voor zover dat tot 1600 toeren met een stroboscoop goed te zien is. Anyway, blijkt inderdaad de nieuwe halgever te zijn die gewoon niet goed was. Nu een andere onstekingspot gemonteerd en probleem is verholpen. Hopelijk gaat deze halgever lang mee.

Groetjes, Ronald
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)