Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
toerental loopt op na lange rit
#11
Reactie van bezoeker 'Arnold', geïmporteerd van het oude forum:

kijk ook eens of je gaskabels soepel kunnen bewegen,en als je het gashandel los laat de smoorkleppen tegen de aan slag komt.

Groeten Arnold
Reply
#12
Reactie van bezoeker 'Ton', geïmporteerd van het oude forum:

Gevonden!!
Oorzaak : te geringe speling op de gaskabels. Ik had de speling bijna geheel weggedraaid, dat vond ik wel lekker rijden. Wat gebeurt er dan : door de warmte uitstraling van de cilinders, worden de gaskabels opgewarmd. Niet veel, maar toch. De zwarte buitenkabel neemt meer warmte op dan de stalen binnenkabel. De buiten kabel zet daarom meer uit dan de binnenkabel, en daarmee geef je een beetje gas! Na afkoelen van de motor en dus ook de kabels, was het probleem weer weg.
Ik heb netjes de speling afgesteld zoals opgegeven in de boekjes, en voila : Geen probleem meer. Ik heb lang gewacht met het antwoord te geven, want ik wilde het zeker weten. Zelfs met het warme weer van de afgelopen dagen : geen problemen gehad.
Bedankt voor jullie reacties, ze waren erg goed.

Ton
Reply
#13
Reactie van bezoeker '(onbekend)', geïmporteerd van het oude forum:

Eureka!
Zoals zo vaak : niet volgens het boekje afgesteld. De oorzaak waren te strak afgestelde gaskabels.Ik had de speling van de gashendel weggedraaid, vond ik wel lekker rijden. Door de warmte uitstraling van de koelribben op de cilinders, worden de gaskabels opgewarmt (niet veel, maar toch!). De zwarte buitenkabel neemt meer warmte op dan de binnenkabel. De buitenkabel wordt daardoor iets langer, meer dan de binnenkabel, waardoor er iets gas gegeven werd. Ik heb lang gewacht met het resultaat, om zeker te stellen dat dit de oorzaak was. Zelfs met de afgelopen hete dagen geen problemen! (Puff Puff, dat was heet). Dus door de speling netjes op 1-2 mm te zetten in koude toestand, was het probleem opgelost.
Bedankt voor jullie reacties, ze waren erg goed!!

Ton
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)