Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
verwijderendemperstang vanaf onder
#1
In het handboek van Peters staat dat de demperstang (R75/7) van de voorvork vanaf onderen uit de binnenpoot MOET worden gehaald. Ik heb hem gewoon van bovenaf uit de binnenpoot getrokken, hij zat nl vastgeklemd aan de veer. Ik heb niet het idee dat ik iets heb gesloopt, het ging alsof het zo hoorde. Aangezien de montage in omgekeerde volgorde dient te geschieden ben ik wel benieuwd waarom dit in godsnaam oerse vanaf onderen moet. Iemand die dit weet? Van bovenaf lijkt mij op dit moment veel gemakkelijker.
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'benno', geïmporteerd van het oude forum:

De demperstang zit normaal toch aan de onderkant geborgd met een inbus ? Je haalt hem volgens mij altijd aan de bovenkant uit de poot.
Reply
#3
Ja, aan de bovenkant van de onder (buiten-)poot. Peters handboek zegt dat de stang eenmaal los persé aan de onderkant van de binnen (boven-)poot verwijderd moet worden. Tis mij een raadsel waarom...
Reply
#4
Knasterd,

op de demper zitten aan de bovenzijde zuigerveren. Let op met het in elkaar zetten dat deze niet beschadigen. Dit kan langs de bovenzijde als de onderzijde.

Richard
Reply
#5
Ok! Ik heb het spul weer in elkaar zitten. Volgens mij heeft het idd met de zuigerveren van doen. Bedankt voor het meedenken iig!
Reply
#6
Reactie van bezoeker 'kees', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi jongens,

knap dat jullie die demperstang van je voorvork weer hebben kunnen terugmonteren.
Mij lukte het niet.
De zuigerveertjes zijn zo beschadigd, je moet ze toch ingeklemd houden en
voorbij een stukje schroefdraad.

Gelukkig heeft een dealer ze voor me kunnen monteren, met een stukje gereedschap dat ik niet heb.
Zelfs die dealer noemde het een tamelijk delicaat klusje.

Groetjes, Kees.

Reply
#7
Reactie van bezoeker 'ruud', geïmporteerd van het oude forum:

hallo
ik had ook de voorvork uit elkaar gehaald. De olie schraapveertjes in de demperstang vervangen. Voor het monteren van de demperstang in de vorkbuis heb ik van de dop van mijn scheerzeep een zuigerklem gemaakt. bodem er af snijden met een stanley mes dan de omtrek en halve cm kleiner als de zuiger. Onderkant van het plastic nog wat afschuinen . Plastic om de zuiger vastzetten met een tie wrap. het geheel invoeren in de buis en de demper voorzichtig doorduwen
klus klaar kosten nul

groet ruud van t veer
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)