Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
demontage ring+stofkeerring ATE zuiger
#1
Na veelvuldig zoeken in de onderwerpen over problemen met remmen kom ik geen tip tegen over her demonteren van de ring en stofkeerring van de ATE zuiger. Ik heb een R75/6 met dubbele schjf (dus twee keer dit probleem). In de meeste artikelen kom ik wel tegen dat ze er uit moeten om de zuiger te demonteren. De zuigers heb ik er al uit, maar die ringen met die rubber flapjes zitten als een huis. Kan iemand mij een tip geven voor ik de boel kapot maak?
Ton Roof
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'willem', geïmporteerd van het oude forum:

die moed je er met een puntig voorwerp uit haalen en vernieuwen
Reply
#3
Quote:Na veelvuldig zoeken in de onderwerpen over problemen met remmen kom ik geen tip tegen over her demonteren van de ring en stofkeerring van de ATE zuiger. Ik heb een R75/6 met dubbele schjf (dus twee keer dit probleem). In de meeste artikelen kom ik wel tegen dat ze er uit moeten om de zuiger te demonteren. De zuigers heb ik er al uit, maar die ringen met die rubber flapjes zitten als een huis. Kan iemand mij een tip geven voor ik de boel kapot maak?
Ton Roof
Ik haal ze er uit met een sate prikker kun je e.e.a. niet beschadigen.

Succes.

Ron
Reply
#4
Quote:<blockquote>Na veelvuldig zoeken in de onderwerpen over problemen met remmen kom ik geen tip tegen over her demonteren van de ring en stofkeerring van de ATE zuiger. Ik heb een R75/6 met dubbele schjf (dus twee keer dit probleem). In de meeste artikelen kom ik wel tegen dat ze er uit moeten om de zuiger te demonteren. De zuigers heb ik er al uit, maar die ringen met die rubber flapjes zitten als een huis. Kan iemand mij een tip geven voor ik de boel kapot maak?
Ton Roof
Ik haal ze er uit met een sate prikker kun je e.e.a. niet beschadigen.

Succes.

Ron</blockquote>Ron, ik weet niet of we het wel over hetzelfde hebben. Omdat ik niet wist hoe eea te demonteren heb ik eerst bij de hobbyist het onderhoudssetje ring+stofkeerring aangeschaft. Dit bestaat uit een soort oliekeerring(een harde ring met zachte rubber flens) en een rubberen ring. Als je in de remklauw kijkt zie ik achter de oliekeerring de rubberen ring zitten. Die is er wel uit te krijgen. Maar het probleem is de oliekeerring met die rubberen flens. (In deze flens schuift de zuiger heen en weer).
De harde buitenkant van deze, overigens verder zachte ring, zit in de opening van de klauw gedrukt en ik krijg deze er niet uit. Ik durf geen grof geweld te gebruiken.
Reply
#5
Ton,
Wat je bedoelt is de stofkap, door corrosie kan die inderdaad erg vast gaan zitten. flink inspuiten met kruipolie of wd40 kan helpen. Als het dan nog vast zit is helaas de enige manier met een tang en/of schroevedraaier het spul eruit zien te wrikken. Hetzelfde klusje heb ik een maand geleden bij mijn rs gehad en daar heb ik ook nogal op staan te zweten. voordeel is dat die ate klauwen nogal degelijk zijn en dus niet vlug beschadigen.
Succes!
Reply
#6
Ton,
als je de boel gereviseerd hebt, linker en rechter klauw omwisselen.
Dat kan, remt ie weer een stuk beter.
heeft te maken de slijtageplekken na langdurig gebruik.
succes,
Henk
Reply
#7
de ringen zijn eruit! Bedankt voor de tips. Ik ga de zaak(omgewisseld) weer in elkaar zetten. Bedankt. Ton
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)