Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
voorremhandle r1100rt
#1
Na paar maandjes onder het zeiltje te hebben gestaan door omstandigheden (niet het weer), eindelijk weer gereden. Nu komt alleen de voorremhandle na inknijpen niet goed terug in uiterste positie. Remlicht blijft dan branden enz. Ook voelt de rem soms "sponsig" aan. Nu moet de olie wel ververst worden, 2jr oud, maar dat staat vlgs mij los van het niet terug komen van de handle? Zit aan de handle een veer oid? Of komt hij terug op de oliedruk? Graag jullie advies.

Wouter
Reply
#2
Hetzelfde gehad met een ander type motor maar het principe is hezelfde. Remcylinder uit elkaar halen en alles goed schoonmaken. Bij mij zat er wat corrosie doordat de rubber hoes om het drukpunt van de handel niet goed afsloot.
Reply
#3
Hierbij een link naar een plaatje met de onderdelen van een R1100RT:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?...g=32&fg=10

Waarbij posnummer 8 de boosdoener kan zijn.
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'Marc', geïmporteerd van het oude forum:

Toevallig net de remcilinder van mijn K1100LT los gehad (is blijkbaar volgens de tekening identiek aan de jouwe. De stofhoes zoals hierboven genoemd kan wel een boosdoener zijn bij het vormen van corrosie op of rond de remcinder (zie tekening 20).
Maar als je goed kijkt naar deze tekening 20 zie je uiterst rechts een ressort/veer waar de piston van de cilinder over dient te schuiven. Deze levert m.i. een ruime bijdrage bij het terugkomen van de remhendel in de normale positie.
Je kan dit trouwens op een relatief makkelijke manier controleren zonder je remmen te moeten ontluchten. Volg hiervoor de link: http://home.hetnet.nl/~meijerink.ln/index.htm
vervolgens zoek je bij sleutelen - remmen het item: reviseren voorste hoofdremcilinder. Daar staat alles netjes uitgelegd.
Succes.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)