Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
electronische ontsteking
#1
Reactie van bezoeker 'a.verheijen', geïmporteerd van het oude forum:

Wie kan mij vertellen, ik heb een BMW R80/7 bj 77 , ik wil er een electronische ontsteking op zetten heb ik dan nog het asje nodig van de nokken as waar de vervroeger en punten op zitten.(draad eind van nokkenas is afgebroken)
Reply
#2
a.verheijen

er zijn een aantal onstekingen te koop die op de dynamohuis gemonteerd worden. Deze worden aangestuurd door de krukas ipv de nokkenas.
Alle andere onstekingen de op de orginele plek worden gezet heb je het schroefdraad nodig op de nokkenas.

Richard
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'a.verheijen', geïmporteerd van het oude forum:

Richard bedankt voor de reactie ,
mischien heb jij een idee wat zo een ontsteking kost,en waar ik die kan krijgen?
Reply
#4
a.verheijen,

vraag het de hobbyist, deze weten welke onstekingen je kan toepassen. Hier een link, dan zie je hoe die onsteking gemonteerd wordt.

http://www.silent-hektik.com

Er is ook een ander bedrijf die zoiets leverd, maar het adres heb ik niet meer.
Richard
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Martin ', geïmporteerd van het oude forum:

Boyer Bransden verkoopt electronische ontstekingen. Zit al jaren op mijn /5. Kost ongeveer 120 GBP dus rond de 150 euro. www.boyerbransden.com. Ik geloof dat de Hobbyist ze ook verkoopt (of verkocht)
Reply
#6
a.verheijen,

de andere ontsteking die op de dynamo wordt geplaatst is van Q-tech. Ik weet niet of de Hobbyist deze verkoopt of info over heeft. Deze wordt verkocht bij de Boxertoko.

Martin, de Boyer onsteking zit op de orginele plek bij de nokkenas. En op de nokkenas wordt een plaatje met 2 magneten geschoven en moet vast gezet worden met een moertje. Dit gaat niet lukken als het schroefdraad afgebroken is.

Richard
Reply
#7
Reactie van bezoeker 'A. Philips', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:Wie kan mij vertellen, ik heb een BMW R80/7 bj 77 , ik wil er een electronische ontsteking op zetten heb ik dan nog het asje nodig van de nokken as waar de vervroeger en punten op zitten.(draad eind van nokkenas is afgebroken)
Beste; ja dat asje heb je nodig om een el. ontsteking te monteren. Ik heb een R75/6 (al heeeeeel lang) en had hetzelfde probleem met de schroefdraad v/d nokkenas. Wat mijn vader gedaan heeft is het volgende: het uiteinde van de nokkenas waar de schroefdraad was heeft hij met een zoetvijl mooi effen gevijld en dan (na verwijderen van het voorwiel en spatbord om plaats te winnen) het asje uitgeboord met een boortje van 3 m/m en dan daarin nieuwe schroefdraad getrokken. Dan kan je de komponenten van de el. ontsteking door middel van een boutje vastzetten dat met "locktite" geborgd is en na afstelling gewoon vergeten. Onderhoudsvrij en de motor loopt als een zwitsers uurwerk. OPGELET het materiaal van de nokkenas is gehard staal en het is niet simpel om daar met een handboormachine goed werk te leveren - missen is dan wel heel duur. Succes.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)