Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
olie
#1
Reactie van bezoeker 'stefan schikanowski', geïmporteerd van het oude forum:

welke olie in een bmw k100.
De ene "specialist" zegt motor olie halfsyn, de andere "specialist" zegt gewone auto olie, maar beide zeggen 20/40 of 20/50.
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'wouter', geïmporteerd van het oude forum:

Kijkt toch niet zo nauw, is een bmw hoor. 10w40 is dunner dan 20w50 dus leuk voor de winter. In de zomer gooi ik er 20w50 bij. vol syntetisch schijnt beter en soepeler te gaan. Ik heb het in mijn auto gedaan omdat die nogal moeizaam schakelde maar de bmw schakelt prima dus ordinaire olie is goed genoeg lijkt me.
Reply
#3
Reactie van bezoeker '(onbekend)', geïmporteerd van het oude forum:

Is een heel reele vraag!

Motoren met een NATTE plaatkoppeling hebben speciale moterolie nodig omdat hiermee ook de koppeling wordt voorzien.

Aangezien BMW-motoren droge plaatkoppelingen hebben kan je volstaan met auto-olie maar let wel op dat het goede kwaliteit olie is omdat er met een motorfiets hogere toeren wordt gedraaid als met een automoter.

Een auto heeft in 9 van de 10 gevallen een droge plaat koppeling en een versnellingsbak met apparte olievoorraad.

Bij motoren is de smering van moter en bak vaak wel gecombineerd dus daar zou gebruik van synthetische olie wel van invloed kunnen zijn op het schakelen bij koude bak.
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'wouter', geïmporteerd van het oude forum:

Ach, elke vraag is reeel maar het is een bmw forum en het gaat om een bmw. bmw heeft een droge plaatkopppeling, gescheiden bak en maakt niet meer toeren dan mijn automotor. Vandaar mijn opmerking dat het weinig uitmaakt. Bij de bak ben ik wel wat kritischer qua olie omdat die langer moet blijven zitten.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)