Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Startproblemen K75RT
#1
Reactie van bezoeker 'dism', geïmporteerd van het oude forum:

Mijn buurman heeft een BMW K75RT die tot voor kort probleemloos liep.
Sinds een week is dat ding niet mee aan te krijgen.
Als je start dan ploft 'ie alleen maar en soms een harde knal mar dat is het:
Dit hebben we zoal geprobeerd:
- starten met/zonder choke, met/zonder gas
- bougies eruit, droog gemaakt, vonkt, teruggezet
dus hij heeft brandstof en hij vonkt.
Volgens mij is er electronisch iets mis met de ontsteking...

Oplossingen?
Reply
#2
Reactie van bezoeker '(onbekend)', geïmporteerd van het oude forum:

Alvorens je de elektronische ontsteking vervangt zou ik eerst de temperatuursensor naar de LE-Jetronic controleren, deze moet bij 20 graden ca. 2 kohm zijn en bij bedrijfstemperatuur ca. 200 ohm.

Veel succes

Harrie
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'Danny', geïmporteerd van het oude forum:

bougies kunnen van de ene op de andere dag onklaar zijn dmv de vorige ritten al stilaan slechter functioneren,dat merk je niet omdat het trapsgewijs in dalende lijn gaat en plots sta je daar... net hetzelfde gehad met een K1100,'s avonds probleemloos naa 't werk gereden,'s morgens (na de shift) niet meer aan de praat te krijgen,sedertdien had ik steeds reserve kaarsen bij
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'Jan', geïmporteerd van het oude forum:

Nu heb ik een misschien stomme vraag aan degenen die al gereageerd hebben:
KAN dat dan? dat de bougies van de ene op de andere dag onklaar raken??????????????
Reply
#5
Reactie van bezoeker '(onbekend)', geïmporteerd van het oude forum:

nou, dat denk ik niet.
ze zullen wel niet al te tof meer geweest zijn.
De buurman startte na een aantal weken niet rijden en toen dat goed ging heeft ie de machine gelijk weer uitgezet (de sukkel), de bandenspanning gecontroleerd, zijn kleren aangetrokken en opnieuw geprobeerd te starten Smile
Zonder resultaat deze keer Sad
Reply
#6
Reactie van bezoeker 'dirk.auman', geïmporteerd van het oude forum:

Probleem was een elektronische module (van Bosch )die zich onder de benzinetank bevindt.Deze laten vervangen en probleem opgelost.
Heeft mij wel 670 euro gekost.


Reply
#7
Reactie van bezoeker 'dism', geïmporteerd van het oude forum:

Zo, da's geen goedkope...
Oplossing was hier toch wat goedkoper:
3 nieuwe bougies en de Beemer loopt weer als nieuw Smile
Reply
#8
Reactie van bezoeker 'Danny', geïmporteerd van het oude forum:

wou 't net zeggen vervang eens eerst die kaarsen...
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)