Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
electrisch probleem
#1
Reactie van bezoeker 'Piet', geïmporteerd van het oude forum:

Gisterenavond tijdens het rijden vertraag ik door terug te schakelen van 4 naar 3 en te remmen op de motor. Tijdens deze handeling begint het rood licht van de batterij te branden en vallen alle meters uit (snelheid, toerental, versnellingsaanduiding...). De lichten bleven branden. Thuis gekomen leg ik de motor stil. Herstarten is er evenwel niet meer bij. Het rood licht van de batterij brandt nu niet meer en de startmotor geeft geen kik. Kan iemand mij vertellen wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn?
Alvast bedankt.
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Bas', geïmporteerd van het oude forum:

Je verteld er niet bij wat voor een motor je hebt, maar het lijkt een vrij moderne te zijn, uit de zaken die je wel verteld, met name dat je snelheidsmeter uitvalt. Bij de oudere bmw's is die atlijd mechanisch. Dus of je verlichting viel uit, zodat je 'm niet meer zag, maar je zegt dat het licht het bleef doen.

Bij de oudere bmw's is het rode licht met name gericht op de generator, de dynamo. Dat klinkt voor jouw probleem ook logisch. Als je dynamo tijdens het rijden uitvalt, dan trek je door je ontsteking je batterij leeg. Wellicht dat de moderne motoren dan in hun computer begrijpen dat ze enkel vitale functies 'in leven moeten houden'. Dus geen cockpit onzin meer, maar rijden en licht (veiligheid). Eenmaal aangekomen, is je batterij zo leeg dat starten een sprookje is geworden.

Maar... dit is slechts een analyse op afstand.

Met vriendelijk groet,

Bas Nieuwenhuizen
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)