Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ik wil gas geven en motor slaat af.
#11
Reactie van bezoeker 'Marco', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:Ik vraag me af of er wel voldoende druk op het
brandstofsysteem staat.
Zomaar een gedachte.

Vgr Arie

Je hebt volkomen gelijk om dit op te merken, dit zou mijn volgende stap zijn geweest om Adri met zijn storing te kunnen helpen.
Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat er een storing in zijn motor zit die zeer hardnekkig is en waar ik ook voor achter het oor moet krabben om verder analyses te kunnen maken.
Er zijn nog meer elektronische punten die mogelijk een oorzaak kunnen zijn, maar ik denk dat stap voor stap erg belangrijk is in dit geval.
Laten wij hopen dat wij met z'n allen tot een goede oplossing kunnen komen, dus graag iedereen die een idee heeft kom over de brug s.v.p.
Groejes,
Marco
Reply
#12
Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi.

Die gasklepschakelaar doet in dit verhaal niet mee, deze werkt alleen als je van toeren je gas dicht draait, injectoren spanningsloos.
komt het tt dan onder de 2000 krijgen de injectoren weer spanning, dit is een ecu/Hallsensor signaal.

Ook start/loopt/komt op toeren als je de stekker los hebt hangen.

Voor de goeie orde; gasklep dicht, meten pen 1-2 door, gasklep niet dicht, geen verbinding.
3e pennetje reageert niet.

In de stekker, motor uit, contact aan meet je geen spanning.
met draaiende motor meet alleen de middelste pen 12V.

Ik denk ook niet dat het brandstofdruk is, geen druk, starttie niet.

Ik verdenk de ecu, of de luchtmassameter.

Ecu heb ik geen gegevens van.

De lmm heb ik eens doorgemeten op een goeie, toen ik hier ook zo'n ding verdacht had.

Op de lmm meten tussen pen;

5-9, 570 Ohm.
5-7, van 120 klep dicht tot 480 klep open, weerstand loopt halverwege op tot 750 Ohm.
5-8, 380 Ohm.
7-8, 380 dicht, 130 open, hoogste tussenwaarde 130 Ohm.

Deze waarden zijn eigen gemeten waarden op een goed werkende lmm, dus geen fabrieks waarden, die zijn er niet volgens de geleerden.

@Marco, troost je, zelfs de off. dealer wordt gek van die oude K- of L-jetronic, die wisselen ook maar de onderdelen tot de boel weer werkt.
Officiele meetgegevens zijn er niet, en ook geen moronic die je kunt uitlazen.

Groeten, Paul.
Reply
#13
Reactie van bezoeker 'Marco', geïmporteerd van het oude forum:

Er zou natuurlijk toch wel een oorzaak in het brandstofsysteem kunnen zitten.
Stel dat er wel druk bestaat als de motor geen verbruik heeft, dus net voor het straten en weinig verbruik heeft bij stationair draaien. Dan heb je het zelfde effect.
Hier zijn twee componenten voor verantwoordelijk, de benzinepomp die een lagere opbrengst heeft maar toch bij een gering verbruik op druk komt en dus bij een hoger verbruik niet aan de vraag kan voldoen.
De andere component is de drukregelaar blijft hangen? Waardoor er wel net voldoende start druk op de rail komt voor de verstuivers maar bij gas geven te veel via de retourleiding terug brengt naar de tank.

Er is maar ÈÈn remedie, drukmeter aansluiten op de rail, een T-stuk tussen de slang en de rail en het resultaat aanschouwen. En ook aansluiten op de slang vanaf de pomp naar de drukregelaar.
Het resultaat van de metingen zal dan voor zich spreken.
Dit probleem kwam vroeger wel voor met de vergruisde Lucas elektrische brandstofpomp bij Engelse autoís. Daar monteerde men zelfs wel twee pompen, terwijl 1 pomp het zou kunnen doen.
Groetjes,
Marco
Reply
#14
Reactie van bezoeker 'a.gerritsen', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:hoi ik wou vanmiddag even een eindje gaan rijden, en ik stap op geef gas ,wat ik raak amper het gashandvat aan en hij slaat af. weer starten hij loopt weer geef gas en hij slaat weer af .wie oh wie weet het of kan mij helpen?
het betreft hier een k 75 rt b.j 1989 met 150000 op de teller
Reply
#15
Reactie van bezoeker 'maarten', geïmporteerd van het oude forum:

de schroeven van de hall gever, zitten deze nog op hun oorspronkelijke positie?
laatst gelezen dat het achterste plaatje los zat waardoor het van voren er goed uitzag en toch bovenstaand probleem gaf. ( pas op met weinig moment vast zetten)
Reply
#16
Reactie van bezoeker 'a.gerritsen', geïmporteerd van het oude forum:

hoi. ik heb de moed opgegeven hij gaat morgen naar de garage, jullie horen de uitslag wel wat het probleem was.
Reply
#17
Reactie van bezoeker 'a.gerritsen', geïmporteerd van het oude forum:

hoi. ik heb de moed opgegeven hij gaat morgen naar de garage, jullie horen de uitslag wel wat het probleem was.
Reply
#18
Reactie van bezoeker 'philip', geïmporteerd van het oude forum:

echt geprobeerd de tps stekker los te koppelen, terug te starten en gas te geven?? normaal werkt de motronic dan met een noodprogramma hoor.
Toch succes verder en hou ons op de hoogte aub.

philip
Reply
#19
Reactie van bezoeker 'a.gerritsen', geïmporteerd van het oude forum:

hoi philip wat voor stekker en waar zit dat ding??en terug starten dat begrijp ik niet.
Reply
#20
Reactie van bezoeker 'Paul', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi.

TPS is throttle position sensor/switch.
Het zwarte kastje achterop de rij gaskleppen, net voor de bobines.

Wat onze zuiderbuur wil zeggen is; haal daar die stekker eens los, start de brommert, en geef gas.

Groeten, Paul.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)