Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Startmotor op R50 bj 1957
#11
Net als Lei_K al schrijft, in een of twee trappen moet het kunnen, als ontsteking goed is afgesteld, daarbij moeten verschillende dingen samenvallen. Volgt men de volgorde van de werkplaatshandboeken dan kan het bij de laatste fase, het afstellen van ontstekingstijdstip, mis gaan en de sterkte van de vonk wel eens flink inzakken.
Daar er bij kickstart een laag toerental wordt bereikt is het van belang, voor een goede vonk, dat de contactpunten openen wanneer de magneetontsteking de hoogste spanning afgeeft.
De hoogste spanning, door de fabrikant bepaald, wordt bereikt als het merk op de magneetrotor in één lijn licht met de inkeping op de koperen plaat ( iets ervoor of erna geeft direct een lagere spanning af). Op dit moment moet het S-merk op het vliegwiel in het midden van het inspectie gat bevinden en is af te stellen door de contactdrager te verstellen (draaien). Ook op dit moment moeten de contactpunten openen. Lukt dit niet bij een afstelling van 0,40 mm, dit is een basis afstelling van de contactpunten, dan deze iets nauwer of ruimer zetten bv. 0,37 tot 0,43 mm. Een goede werking van de ontsteking wordt door driehonderdste mm verschil niet beïnvloed. Gaat men daarna nog weer de ontstekingstijdstip veranderen door de plaat te verdraaien doet men de hoogste spanning weer teniet.
Reply
#12
En niet vergeten de 180 graden te controleren met een priklamp oid.....ik heb slechte vervroegers meegemaakt....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)