Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bougie vonkt niet
#1
Hallo
Ik heb mijn motor van nieuwe bedrading voorzien alles functioneerd maar alleen mijn bugies vonken niet.
Nieuwe bougies, nieuwe bougiekabels deze doorgemeten alles ok, nieuwe bobine, bobine krijgt stroom en de uitgaande kabel heeft ook stroom wat ok is toch..? deze gaat naar de condensator ook vernieuwd.....en dan naar de contactbreker....hier word het contact verbroken en de bougie moet dan vonken maar helaas....maar waar zit nu het probleem ...??

Iemand een idee wat ik over het hoofd zie......
Reply
#2
Misschien iets in de hoek van massasluiting bij de contactpunten?
Reply
#3
ga vandaag weer ff op onderzoek
Reply
#4
Wat ik in het verleden wel eens heb gehad is dat de draad die naar de contactpunten loopt klem zat door het voorste deksel, hier ontstond toen ook sluiting, anders proberen met de kap er af en die draad controleren.
Reply
#5
Ok wie weet ik ga het controleren dank je
Reply
#6
Vandaag de kabel vanaf de condensator naar de onderbreker gecontroleerd, kabel ziet er netjes en eigenlijk nog nieuw uit. er is ook gewoon spanning bij de onderbreker en deze doet zijn werk ook tijdens het starten. Maar helaas geen vonk.

Tijdens het aansluiten en aanleggen van de nieuwe kabelboom had ik wel de twee zwarte draden waarvan er eentje naar de bobine gaat en eentje naar de startrelais vanaf de startmotor omgewisseld. Hierdoor heeft er tijdens het starten spanning op de uitgaande draad van de bobine gestaan. maar had gisteren twee oude nog goed werkende bobines aangesloten en toen ook geen vonk.

Zit nu met mijn handen in het haar pfffff.......
Reply
#7
Ik heb mij wel eens het schompes gezocht, bleek de dodemansknop aan te staan........
Reply
#8
Ja ok die heb ik niet
Reply
#9
Sluiten je contactpunten wel ?.
alsdeze gesloten zijn moet de spanning op de draad tussen bobine en contactpunten nul zijn.
bij het draaien van de krukas , en dus de nokkenas moet de spanning aan-uit-aan-uit enz gaan, anders krijg je nooit een vonk.
Reply
#10
Controleer of je het zo hebt aangesloten
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)