Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
speciale Boxerolie? beter of onnodig?
#11
Reactie van bezoeker 'Peter', geïmporteerd van het oude forum:

Quote:<blockquote>hee, leuk, is er ook speciale 4 cil boxer olie dan ? of 1 cilinder olie ? of 2 in lijn olie ? misschien zelfs 4 cilinder in lijn olie....?

Bullshit en alleen gemaakt om geld uit uw knip te lullen.
Nee maar er is wel lijnolie.

Fopke</blockquote>Hihi, lol. wel de gekookte pakken he ? ;-)

anti roest, verfvloeimiddel, bewerken hardhout, ideaal natuurproduct!
Reply
#12
De kwaliteit van motor-oliën mag dan in de loop van de jaren verbeterd zijn, maar de manier waarop de viscositeit gemeten wordt niet. Dus dat blijft hetzelfde.

Verbetering houdt in dat je meer dan vroeger de keus hebt uit ook andere dan de voorgeschreven merken in het instructieboekje.
Reply
#13
blijft me toch verbazen waarom firma Notten uit Brunnsum (toch een van de beste BMW specialisten) gaat voor die speciale boxerolie...lijken me toch nuchtere mensen daar, die juist niet zwichten voor de oridinaire commercie...

hmmm...ik weet het nog niet...
Reply
#14
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

Martijn laat je nu geen fabels aan praten . Ook Motorex zal zn specificaties hebben . Iedere BMW specialist heeft zo zn olie merk . Kijk hier bij de sponsor . Jan Beck zweert bij Eurol , anderen bij Castrol . Motorex kun je vergelijken met Eurol uit Nijverdal. Ze schrijven enkel Boxerolie der bij om een bepaald Merkziek publiek naar zich toe te trekken . Verkoop strategie !! In Munchen blijven ze toch goede vriendjes met Castrol . Dat zal niet zijn door slechte ervaringen !!! Niemand zal je verbieden om Motorex te stoken . Dus het blijft een persoonlijke keus , die niet op iedere hoek van de straat te koop is. Groetjes Cees.
Reply
#15
Reactie van bezoeker 'rene', geïmporteerd van het oude forum:

Alles heeft te maken met de marge die op de olie zit hoe hoger de prijs hoe hoger de marge as simpel as that.
Reply
#16
Klopt...nooit Motorex gebruikt en BMW reed altijd prima...

Thanks
Reply
#17
Reactie van bezoeker 'Cor', geïmporteerd van het oude forum:

Moderne oliën zouden minder geschikt voor onze 2-cilinder. Dat komt omdat de toevoeging ZDDP verlaagt is vanaf de specificatie SAE SJ. ZDDP is een anti-oxidant en anti-slijtage toevoeging. Deze toevoeging zou slecht zijn voor de katalysator en elektronische sensors in moderne blokken.

Specificatie t/m SAE SG is prima geschikt.

Zie www.http://bmwmotorcycletech.info/oilessay.htm
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)