Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
boxer-schierig
Bedankt airhead, voor je reaktie.

Hier kan Ariej wel wat mee.

Zelf heb ik alleen een R100rt modeljaar '79, (70pk), dus heb ik niet zo'n goed vergelijk.

Groetjes, Kees.
Reply
Zal dit topic maar weer even naar boven kicken, we zijn inmiddels aangeland in januari 2012 en de lente staat bijna voor de deur, staat de BMW ook al voor de deur Ariej?
Hoe is de situatie op dit moment met u, al helemaal afgeknapt op het BMW boxer concept naar ik mag aannemen, de Enfield stampt nog vrolijk rond, de Jawa zet de tuin bij de buren blauw?
Of inmiddels overtuigd van de kwaliteit der Japanse motorfietsen?
Reply
Lees dit maar eens door, is dezelfde persoon:

http://www.motor-forum.nl/forum/list_mes...ing-1.html

Hij heeft op dit moment problemen met zijn enfield-diesel.
Reply
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

D.W.Z. meer om een praatje verlegen , die BMW zal het niet worden !!!
Reply
Reactie van bezoeker 'ariej', geïmporteerd van het oude forum:

De laatste twee-nogal arre- reacties ten spijt, ik ben sinds gister in het bezit van een heuse r80rt.
Van te voren had ik met de verkoper uitgebreid gemaild en de motor zou helemaal goed zijn en alles zou het doen, de banden zouden ook neiuw zijn.
De motor stond wel ca 300km verderop maar mijn vader moest -min of meer- ook binnenkort die kant op en bood aan samen te kijken.
Ik schrok wel een beetje toen ik 'm zag.. hij is tamelijk slordig overgespoten, nogal wat schade/reparatiesporen aan de kuip etc.
Andere minpunten;
De toerenteller doet het niet (de naald mist..)
de banden waren inderdaad nieuw... 15 jaar geleden.
de dubbele schijfrem voor (ATE neem ik aan, b.j. '79) doet 't inderdaad niet geweldig.
Ik zal eens nagaan wat ik kan doen om deze rem te optimaliseren, vb met andere remblokjes en/of rvs remleidingen. Daar is in dit forum vast al wat over verteld.
Tenslotte doen de linker knipperlichten het niet.

Wat voor de motor pleitte; Het blok was droog en liep goed, bak schakelde goed en de hierboven genoemde aandachtspunten leken in orde.
Ook had de motor nieuwe dempers en KONI schokbrekers (die nog veel te strak staan)
Er is dus wel wat in de motor geïnvesteerd, dat doe je niet als het een onrijdbaar barrel is.
Op de terugweg reed ik langs een kennis die me vertelde dat de motor, gezien hij spaakwielen heeft, aantrekkelijk kan zijn voor leiden die een cafe racer willen bouwen(gezien ik t.z.t denk ik tocheen r100rt wil)
De kuip.. Ik had niet gedacht dat het er zo warm achter was!
Het windscherm (niet origineel, wel originele hoogte denk ik) is iets te laag voor me. Ik zit juist met mijn hoofd in de turbulentie dat meer en doffere herrie geeft dan dat je gewoon met je hoofd in de wind zit. Een langere ruit (of opzetstuk?) zie ik binnenkort graag opdagen.
Reply
Reactie van bezoeker 'rudy', geïmporteerd van het oude forum:

Wat betreft het scherm, ik rijd een 100 RT en heb ook last van turbulentie, ik ben niet groot dus daar zit mischien het probleem. Bij Louis in duitsland zag ik een opzet stuk voor het scherm maar in de motorlijst kwam de 80 of 100 RT niet voor, dus ik weet niet of dat zou helpen. Ik denk dat ik een standaart scherm op mijn motor heb.
Misschien toch maar eens dat opzet stuk overwegen.

Grtz

Rudy
Reply
Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:

Nou andrej : Bij deze mn verontschuldigingen voor die uitlating hierboven !! Maar na dik 120 reacties op het draadje , was ik denk ik niet alleen die begon te twijfelen. Veel plezier met je R80RT , Kijk uit met OUDE banden . Een toerenteller is wel te vinden . Door waarschijnlijk lange stilstand haperen de schijfremmen , is een bekend verschijnsel. Komplete setjes om deze weer goed te maken heefd de sponsor . Kijk eerst of de schijven niet krom zijn , simpel uit te voeren met de schroevendraaier test . Ook dikte opmeten. Niet klooien met remmen !!! Is het belangrijkste voor jou en je fiets en andere weggebruikers. Groetjes Cees.
Reply
Reactie van bezoeker 'ariej', geïmporteerd van het oude forum:

ik hecht zeer grote waarde aan remmerij. Het kostte me ook best wel tijd en geld om de trommelrem van de enfield echt goed remmend te krijgen.
De schijven zijn goed en recht. Ik denk dat andere remblokjes,. wellicht van zacht materiaal de 1ste meest logische stap is.
Reply
Arnaud,

gefeliciteerd met uw aankoop, het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar hij staat er nu.
Voor raad weet je mij wel te vinden, niet te lang van mijn werk afhouden, kunnen sommige van mijn collega's immers niet tegen.
Reply
Reactie van bezoeker 'Joop', geïmporteerd van het oude forum:

Mooi! maar die kuipen maken herrie en zijn warm, beide het resultaat van het model. te groot, te breed. kuip eraf en goed stuurscherm erop kan. in 79 was er ook niet origineel een rt dus is hij dat niet. Denk dat het een overheidsfiets was, ivm de spaakwielen en gemonteerde kuip.

gefeliciteerd.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)