Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
/6 tank op R100S?
#1
Beste BMW 'ers?

Ik heb verbouw plannen! Past een /6 tank (met uitsparing voor rempot) op een R100S uit 1977? Ik heb wel gezien dat de R100S motor 50mm korter is dan de /6 modellen. Is dit te compenseren door er een korte /5 buddy op te zetten?

Ik hoor het graag,

groeten,

Chris
Reply
#2
De wielbasis van de /6 en /7 is hetzelfde. De /5 is juist 6 cm korter. Het verschil zit in de kortere achtervork. De 6/7 hebben een daarop aangepast achterframe en buddyseat.
Naar mijn idee moet dus een /6 tank op een /7 frame passen.

Met vriendelijke groet,

PeterH
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'Niels ', geïmporteerd van het oude forum:

Ik heb ervaring met het installeren van een /6 tank op een /7 (staat ook veel mooier!). Dat kan zonder problemen maar je zult zien dat er een ruimte van enkele centimeters ontstaat tussen tank en buddy. De /7 tank is namelijk iets langer.
Oplossing is dus om een /6 buddy (of /5 buddy van een lange wielbasis) er op te zetten.

Maar ik kan me voorstellen dat je de oude buddy met het S-kontje wil houden dus wees bedacht op het feit dat de tank niet helemaal mooi aansluit.

groet, Niels
Reply
#4
Reactie van bezoeker 'Thierry', geïmporteerd van het oude forum:

ik kan bevestigen wat Niels aangeeft. Een /7 frame met /6 tank gaat prima. Alleen even op zoek naar een lang zadel and you're done. Onlangs heb ik deze configuratie 'gepimpt' met een origineel Guiliari zadel uit de 70er jaren. Fantastische vintage sport look vind ik.
Reply
#5
Reactie van bezoeker 'Niels', geïmporteerd van het oude forum:

Ha Thierry! Ja die brommer van jou, die ken ik wel ;-)
En zo'n sportzadel is inderdaad de ideale oplossing om het passend te maken en toch de sportieve look te houden van de 100s

Denk er trouwens ook aan dat de /5 en /6 tanks op elkaar lijken, maar pas vanaf 1972 of 73 de uitsparing hebben voor de remcilinder onder de tank. Een /5 tank zonder deze uitsparing geeft dus problemen. Potje op het stuur kan natuurlijk ook..

meer info op de onvolprezen site van Duane Ausherman: http://w6rec.com/duane/bmw/tank/index.htm

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)