Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
f 650 met startprobleem
#1
Motor in vrijstand, kontakt aan ,starten , Startmotor draait maar motor niet.
Rechter zijdeksel van de motor gedemonteerd tandwielen zijn puntgaaf. Versnellingsbak ingeschakeld motor even heen en weer geduwd en gestart, niets aan de hand, motorslaat meteen aan. Dit overkwam mij eens in de drie weken, maar gebeurt nu steeds frequenter.Dit moet te maken hebben met de vrijloopnaaf.
Alleen om daar bij te kunnen heb je speciaal gerreedschap ( een trekker met schroefdraad M36) nodig om de rotor te demonteren,of heeft iemand een alternatief idee?
Reply
#2
Reactie van bezoeker '@rie', geïmporteerd van het oude forum:

Dit komt bij de K serie ook wel eens voor. Er wordt dan aangeraden om het blok met spoel olie af te vullen en de motor daarna ongeveer een kwartier stationair te laten draaien. Daarna de spoelolie weer aftappen en een nieuw filter monteren, en het blok weer met de voorgeschreven olie afvullen.
In de meeste gevallen is dit afdoende om de startkoppeling weer probleemloos te laten werken
Reply
#3
Reactie van bezoeker 'Frans', geïmporteerd van het oude forum:

Arie, ik heb je tip uitgevoerd, spoelolie erin 20 min. stationair laten lopen, olie aftappen, nieuw filter en 10w/40 erin en starten en lopen. voorlopig doet hij het weer. Bespaard me voorlopig een kostbare reparatie van +/- €300,-.Bovendien vraag ik me af of ik de reparatie zelf zou kunnen doen i.v.m het specifieke stukje gereedschap, de trekker met M38 om de rotor er af te krijgen.
Desalniettemin nog bedankt voor je tip.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)