Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inrijden K75
#1
Reactie van bezoeker 'Bart de Vreese', geïmporteerd van het oude forum:

Hallo,

Mijn vraag was tot hoeveel kilometers je een K75 zou moeten inrijden met minerale olie (in de veronderstelling dat er daarna volsynthetische olie gebruikt zal worden). Ik heb een motor op de kop kunnen tikken met heel weinig kilometers en zit nu aan 6000 km. Als ik nu de olie zou verversen, kies ik dan nog voor minerale en zo ja voor hoeveel kilometers. Een andere vraag, hoe stabiliseert het olieverbruik zich tijdens, na het inrijden. Is dit pas vanaf 10000 km stabiel?
Dank.
Reply
#2
Reactie van bezoeker 'Peter', geïmporteerd van het oude forum:

Hallo Bart,
Mijn ervaringen met BMW's van de k-serie is, dat ze vrij ongevoelig zijn voor olieverbruik. Het inrijden zal pas na zo'n 25.000 a 30.000 km "klaar" zijn. Ik heb tenminste ervaren dat de motor (geldt voor K100 en K75) daarna merkbaar "los" was. Olieverbruik heb ik op mijn K100 (3 stuks) en K75 (1x) nooit kunnen vastellen, dat in tegenstelling tot de boxers die ik had en heb. K1100's zijn wel gevoeliger voor oilieverbruik.
Ik zou zelf de olie vervangen door een half-syntheet. dat is echt goed genoeg voor een relatief laag-vermogende motor als een K75.
Bij nieuwe motoren wordt ook wel aangehouden dat de 1e 10.000 km met minerale olie wordt ingereden. Af fabriek worden nieuwe motoren volgens mij trouwens met een half-syntheet afgeleverd.
Het uiteindelijke olie verbruik is natuurlijk ook voor een belangrijk deel afhankelijk van de inrijkilometers. De meest kritische kilometers zijn al achter de rug, dus gewoon lekker rijden zou ik zeggen. Veel plezier met je K75.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)