Hobbyist Forum
koeling k75s - Printable Version

+- Hobbyist Forum (https://www.hobbyistforum.nl/mybb)
+-- Forum: Algemeen (https://www.hobbyistforum.nl/mybb/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Algemene discussie (https://www.hobbyistforum.nl/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: koeling k75s (/showthread.php?tid=670)



koeling k75s - Forum import - 12-31-2003

Reactie van bezoeker 'frans schoonen', geïmporteerd van het oude forum:

heb problemen met de koeling van mijn k75s. In stadsverkeer gaat bij een buitentemperatuur van 20 graden, de electrische ventilator al snel draaien, meestal gevolgd door het rode waarschuwingslampje. Naar mijn idee gebeurd dit al voordat de thermostaat opent.
Heb systeem gespoeld, thermostaat vernieuwd, koelvloeistoftempsensor en tempschakelunit vernieuwd! Alles zonder resultaat!
Wie helpt mij, het is niet leuk om met een rode lamp te rijden tot je weer snelheid kunt maken. Is het normaal dat de ventilator stopt als je het contact uitzet en pas weer gaat werken als de motor weer is gestart? Dus niet aankomt als je het contact aanzet? Volgens de dealer wordt de vloeistof niet te heet en is het een electrisch probleem, maar ook hij kan het niet oplossen!


koeling k75s - Guest - 12-31-2003

Reactie van bezoeker 'Van der Haegen Danny', geïmporteerd van het oude forum:

probeer eens even zonder thermostaat te rijden en controleer de bedrading van de sensor en de temperatuurschakelunit op corrosie
........................


koeling k75s - Guest - 12-31-2003

Reactie van bezoeker 'wouter', geïmporteerd van het oude forum:

Als je het contact uitzet, gaat vreemd genoeg ook de Fan uit terwijl motor gloeiend heet is. Contact verbreekt alle electra, maar mag geen probleem zijn zegt meneer bmw ?? Heb er zelf nooit echt problemen mee ondervonden (K100 zelf 100.000 km mee gereden ook in (sub-)tropische zon) Wel is er iets fout als het rode lampje gaat branden. De Fan gaat bij zeer langzaam rijden en hoge buiten temp. gelukkig wel snel draaien, maar lampje hoort niet te branden. Controleren: aardings punten, alle connectoren schoon maken en inspuiten met vet (contact reiniger, sillicone spray /vaseline oid als het maar vocht weg houdt) Ook de connectoren onder de tank en teller-huis!!!!! dit voorkomt zowiezo een heleboel problemen en lost hopelijk jouw probleem met lampje ook op. Totaal duurt dit een middagje hobbyen. Vooral met een lekkere voorjaarszon en uit de wind een heerlijk klusje. Al het andere heb je in principe al gerepareerd, mits alles goed is aangesloten...
s6
woutje