Hobbyist Forum
r80/7 1979 slecht lopen - Printable Version

+- Hobbyist Forum (https://www.hobbyistforum.nl/mybb)
+-- Forum: Algemeen (https://www.hobbyistforum.nl/mybb/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Algemene discussie (https://www.hobbyistforum.nl/mybb/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: r80/7 1979 slecht lopen (/showthread.php?tid=5592)



r80/7 1979 slecht lopen - Forum import - 04-20-2010

Reactie van bezoeker 'dave', geïmporteerd van het oude forum:

Ik heb het volgende probleem met mijn motor:

Als ik start doet de rechter cilinder niet gelijk mee, als ik dan de weg op draai en wat meer toeren maak pakt deze wel op maar nog niet optimaal heb ik zo het idee.
wanneer ik het gas los laat ploft hij af en toe.
Waar moet ik beginnen met zoeken?

-Ik heb er al nieuw bougies in gestoken.
-Brandstoffiltertjes geplaats.
-Carburateur schoongemaakt.
-Bougiekabel gewisselt.
-Contacten bobine schoongmaakt.

Al vast bedankt voor de reacties.


r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-20-2010

-Bougiekabels verwisselen naar de andere cilinder.
Loopt de andere cilinder nu niet dan ligt het aan de bobine.
-kleppen stellen en compressie meten.
-Loopt hij nog steeds niet goed ,dan is het mengsel niet in orde.

succes,

Bep




r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-20-2010

Reactie van bezoeker 'henry', geïmporteerd van het oude forum:

heb je ook gekeken of de startsproeier in de vlotterbak niet verstopt zit?

henry


r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-20-2010

Reactie van bezoeker 'René', geïmporteerd van het oude forum:

Ik zou ook nog even controleren op het aantrekken van valse lucht. Geeft ook soortgelijke symptomen


r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-21-2010

Reactie van bezoeker 'dave', geïmporteerd van het oude forum:

Als de motor warm is draait hij wel stationar mee,je dus ik denk niet dat het sproeiertje verstopt zit.

Valse lucht kan die alleen tussen carburateur en cilinderinlaat weg trekken, ga ik daar eens naar kijken.

Compressie ga ik ook laten meten.



r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-21-2010

Reactie van bezoeker 'henry', geïmporteerd van het oude forum:

de startsproeier werkt alleen als je de choke gebruikt.
ik neem aan dat je bij de koude start de choke gebruikt,als nu de startsproeier verstopt zit werkt de choke niet .

groet henry


r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-21-2010

Reactie van bezoeker 'Ronald', geïmporteerd van het oude forum:

Hoi Dave, heb je je vacuumdeksels bovenop je carburateus al opengeschroefd en bekeken of de membramen nog heel zijn? Een piepklein scheurtje kan ook al voor een slecht lopende motor zorgen.

Succes, Ronald (r45 met rt-kuip,1978)


r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 04-27-2010

Reactie van bezoeker 'JoopS', geïmporteerd van het oude forum:

Ik ben ook een tijd aan het trutten geweest met de afstelling. Bleek dat de choke kabels niet fris meer waren en de choke niet meer deed wat ik verwachtte.
Voor mij voortaan een checkpoint!


r80/7 1979 slecht lopen - Guest - 05-29-2010

Reactie van bezoeker 'Dave', geïmporteerd van het oude forum:

Condensator viel ook een paar keer uit beugel ( deze hoort vast te zitten met puntlasjes ).

Heb nu contactpunten vervangen en een nieuwe condensator en hij loopt nu weer goed.

Bedankt voor de reacties