Voor het nieuwe forum, klik   hier
Bart Daems
Beste forumleden, Ik heb zopas een r1150rt (2004) motor aangeschaft 'met' abs problemen. Na wat wikken en wegen is het mij de reparatie/revisie/vervanging van de abs unit voorlopig niet waard voor de occasionele zommerrit rond de kerktoren. Daarom zou ik graag de bestaande remleidingen vervangen door deze set van een model zonder abs: https://www.hobbyist.nl/wunderlich/diversen/5450516/Bremsleitung_R_1150_GS___Adv__Lenkererh__hung_ohne_ABS_25820-300/ Weet er toevallig iemand of dit gaat passen en werken ? (ik begrijp dat er ook hier en daar nog wat electrisch moet aangepast worden bij het verwijderen van de abs unit ivm de remlichten en km-teller maar ik wil in eerste instantie zeker zijn van het hydroulische gedeelte) alvast bedankt op voorhand voor de tips, mvg, Bart

4 reacties

  1. BMWconversion
    De meeste problemen met ABS komen door de wielsensoren. Dan kan je toch beter even meten of laten uitlezen en een sensor vervangen ipv het hele systeem te vervangen.

  2. Bart Daems
    er zat ijzer vijlsel in de filter, ze maakt een vreemd geluid en pompt totaal geen olie meer in het voorste cirquit. Ik vrees dat ze echt wel RIP is. :-( Maar het is wel de bedoeling om de overbrugging omkeerbaar te maken dus niet echt eruit 'slopen' zeg maar. Ik zou nu graag (voorlopig voor onbepaalde duur) met 1 op 1 leidingen willen rondrijden. Vandaar de vraag of dit setje gaat passen ? Toevallig iemand enig idee wat het blokje halverwege de lange leiding is ?

  3. Pathfinder
    Zelfs een rondje rond de kerk moet veilig gebeuren. Weet dat er zat BMW's te koop zijn waar deze omleiding al gedaan is. Staat dan ook netjes vermeld in de advertentie. Ik zou het zelf nooit doen, laat staan zo'n motor kopen. Laat hem origineel en neem een ruilpomp of een gebruikte die werkt. De fout zit hem vaak in nalatigheid van het onderhoud in het remsysteem. Zelf heb ik ook een R1150 met dit systeem, ieder jaar nieuwe remvloeistof ! Effin dat was allemaal niet jouw vraag. En als je de leidingen er toch vanaf haalt / overbrugt doet het er niet maar aan toe waarvoor dat blokje is. Zeker zal een originele setje slangen passen, maar ook een R1150RT heeft toch altijd abs ? Maar waarom dan een setje van een GS ?