Voor het nieuwe forum, klik   hier
Hadima
Mijn R100 van Jan. 1980 start niet meer in eerste instantie moest ik de startknop lang indrukken voor de startmotor ging draaien na mijn laatste toertocht en tijdens deze rit de motor stil gezet op een verhoging (je weet nooit hoef ik niet te duwen) start deze normaal na thuiskomst is de startmotor bij starten dood ik hoor de start relais wel klikken maar daar blijft het bij wat kan het probleem zijn help mij a.u.b. B.V.D. Han

12 reacties

 1. Hadima
  nog even dit bij het indrukken van de start knop gaat het controle lampje van de rem vloeistof branden echter het olie niveau is oke.

 2. hippie
  Normaal gesproken als je het relais hoord klikken en de startmotor gaat niet rond dan is de accu te zwak of leeg . Als je een voltmeter hebt even de accu controleren .

 3. Bep
  -Alle stekkerverbindingen en aarde aansluitingen controleren op corrosie en goede verbinding -koolborstels ?

 4. Bep
  foutje! ,dubbele post

 5. Hadima
  Hippie Accu dit jaar vervangen de spanning van de accu is 12,5 Volt lijkt mij niet het probleem tevens starten hij die R100 direct na thuis komst niet.

 6. schrijver
  Mogelijk draaide de startmotor te zwaar, maar dit zichtbaar moeten zijn doordat de controle lampjes dan bijna uitgaan.

 7. jaap43
  12,5 V in rust is wel aan de erg lage kant.

 8. Hadima
  Accu vannacht aan de lader gehad probleem blijft . maar waarom brand bij starten het controle lampje van de remvloeistof?

 9. Bep
  -Controleer je remvloeistof niveau. Controleer of het vlottertje wel het circuit breekt en maakt, en niet blijft hangen. Neem een stekkertje los van het remvloeistof potje. Gaat het lampje dan wel uit? -Demonteer het bovendeksel van de motor waaronder je startmotor zit. Controleer alle elektrische aansluitingen van de startmotor. Geef tijdens het indrukken van de startknop eens een droge tik op de startmotor met een hamer. Gaat de startmotor dan wel draaien, dan zijn waarschijnlijk je borstels te ver versleten.

 10. Voermans
  voltage wilt niet altijd iets zeggen als de amperage niet goed is doet hij het ook niet, vooral 2 cilinders hebben hier problemen mee, probeer een andere accu als mogelijk.

 11. Hadima
  probleem opgelost start relais onder tank vervangen