Voor het nieuwe forum, klik   hier
Arjen62
Ik wilde mijn r65 1992 starten echter, alle lampen brande bij aanzetten contactslot. Bij het indrukken van de startknop een miterieur achtig geluid en verder niet aanslaan. Ik mijn accu zwak, of voorzien jjullieneen ander probleem? Momenteel hangt hij aan de oplader.

5 reacties

  1. Arjen62
    Ongeduldig als ik ben. Toch maar weer eens gestart, en hij slaat in 1 keer aan. Wat is het geweest?

  2. Mart2
    Hoi Arjan, Ik gok op een combinatie van een slechte accu en slechte aarddraad van de startmotor (die dikke die aan de versnellingsbak zit en aan de - pool van de akku). Ik zou zowel de kabelschoentjes van deze dikke Min Kabel , maar ook die van van de dikke + kabel ( + akku pool naar de solenoide van de startmotor) schoonmaken met een boegieborsteltje en in de vaseline zetten. EN kijken of alle kabelschoentjes goed aan de draad zijn gesoldeerd (sommige kabelschoentjes waren alleen dichtgeknepen: door corrosie krijg je een slecht kontakt. Tevens de aansluiting van de dunne draad aan de startmotor solenoide schoonmaken. Als het probleem zich nog steeds voordoet even (met een stukje kabel de Dikke pus aansluiting van de startmotor verbinden met de dunne aansluiting op de solenoide van de startmotor. Draait de startmotor nu wel goed rond, dan startrelais contacten schoonmaken (evt startrelais vervangen ) en startknop plus draad checken. groeten, Mart

  3. Arjen62
    Mart, bedankt we gaan er naar kijken.

  4. Jooo22
    Nieuwe accu. Meeste accu's doen ongeveer 5 jaar. Wel zeker zijn dat de batterij wordt opgeladen tijdens rijden.