Voor het nieuwe forum, klik   hier
Mic64
Kan iemand mij vertellen hoe je kunt zien (of wellicht meten) wanneer een halgever stuk is en moet worden vervangen? Dank alvast voor de tips!

5 reacties

 1. BMWconversion
  Vaak kun je ze gewoon doormeten. Het is een spoel. Eerst even het circuit losmaken en dan meten. Ik denk dat je ca 250 ohm moet meten. De waarde weet ik niet exact, maar dit is een waarde die ik ken van de ontstekingen, die ik gebruik.

 2. Mic64
  Hoi BMWconversion. Ik heb inmiddels de pot gedemonteerd van het blok. Hier zou de halgever in moeten zitten. Kan ik deze gewoon demonteren uit de pot en doormeten of volg jij een andere werkwijze? Ik ben ook gewaarschuwd dat de halgever moet worden afgetekend op de grondplaat alvorens deze te gaan demonteren en monteren. Dit om te voorkomen dat de ontsteking opnieuw afgesteld moet worden....

 3. BMWconversion
  Ik zou dit even doorlezen. https://www.bmwboxerclub.nl/v2/index.php/technische-artikelen/de-ontsteking en https://www.bmwboxerclub.nl/v2/index.php/technische-artikelen/de-halsensor (Blijkbaar zit er nog electronica in de hallgever.)

 4. Mic64
  Dank! Ik ga ermee aan de slag!