Voor het nieuwe forum, klik   hier
RRene
Help, bij het terug plaatsen van de carter pan, heb ik een verkeerde schroef erin gedraaid, en zo de buis rond het olie filter beschadigd. Weet iemand hoe ik die buis eruit krijg. Ik heb geen idee hoe ik die eruit moet krijgen. dank je. groet René.

   

10 reacties

 1. RRene
  zie pijl, dat is het probleem

   

 2. Ysengrimus
  Is dat niet terug te buigen ( tang met doek erom o.i.d. ) ?

 3. ketelbink
  Hallo rrene volgens mij is de buis voorzien van schroefdraad aan het einde,maar hij zit behoorlijk vast. IK zou eerst inderdaad proberen de deuk trug te buigen. Probeer het een met een tapered pin ,met natuurlijk een gat in het center om de binnenbuis niet te raken groeten ketelbink

 4. Lei_K
  In elk geval is je blok op deze manier niet inzetbaar. Het mogelijke oliedrukverlies kan je blok langzaam slopen. Misschien iemand met een draaibank zoeken en een flauwe conus draaien, met uiteindelijke buitendia de binnenmaat van die buis, zodat je hem er helemaal in kan drukken. De binnenbuis kan eruit; eerst goed warm stoken. Buitenbuis heb ik nog nooit los gehad. Bel anders s met de boxertoko, die krijgen alles los. Groet, Lei.

 5. RRene
  Hoi, Ik heb al een oplossing gevonden , om hem los te halen. Je moet dan wel de carterpan los halen. Aan de onderzijde kan net een slangenklem omheen (rond 50mm). Plaats er 2 of 3, want bij 1 slangklem , schuif je de slangklem alleen maar op ,als je er op slaat. Rustig timmeren en je buis komt los, Als je het weet stelt het niks voor.....................(dat is altijd) Alleen de buis is niet aan te komen, dat wil zeggen , dat de hobbyist hem momenteel niet kan leveren. Is schijnbaar op , bij bmw, hoe lang dat duurt?........geen idee.(kan nog maanden duren) Veel handelaren gebeld, voorraad sloopblokken is op !! R80 en R100 word steeds zeldzamer (de 2e hands onderdelen) Of ze willen het niet verkopen. Kost maar €13- bij bmw (nieuw) Dus ik moet nu toch ergens een 2e hands zoeken. komt goed !

 6. jaap43
  Nu je die buis los hebt, kan je hem dan niet meer rond maken.

 7. Andre_Konijnendijk
  Heb je Swift Motoren in Almere al eens geprobeert? In het verleden heb ik hier onderdelen voor mijn R100RT gehaald om deze te herstellen van een schuiver. Toen hadden ze geen eigen site, alleen via Marktplaats

 8. bmwgs
  en anders weet ik nog wel iemand, stuur maar even een pb

 9. RRene
  hoi, eentje gevonden.(2e hands) Bij de concurrent (boxer toko). Ze hebben er een uit een sloop blok gehaald. Nu nog testen of ie lekvrij is. Iedereen bedankt voor het mee denken.