Voor het nieuwe forum, klik   hier
Robbert
in de cilinderkop van mijn r80rt is de schroefdraad van de bougie onlangs hersteld door er een nieuwe schroefdraad (heliciol of zo) in te (laten) zetten. als ik nu de bougie eruit draai, komt deze schroefdraad mee los. is dat eenvoudig te herstellen en zo ja hoe? en moet daarvoor de kop er weer af;-). tips zijn welkom.

4 reacties

  1. OmarB
    Het lijkt erop dat de helicoil niet goed is vastgezet: dus terug naar het adres waar je de reparatie hebt laten uitvoeren!

  2. louisvanrijn
    Hi Robbert. Een bekend verschijnsel. Er zijn inderdaad helicoil of Midlock reparatie systemen, die dat doen. Ik repareerde dat loskomen met een speciaal soort Loctite, dat volgens de specificatie tot 265 C kan functioneren. Het moest besteld worden. Het nummer kan je opzoeken op 't net. (En er is een een nog hetere soort, die ze speciaal moeten aanvragen, en die kan tot meer dan 300C, was voor kernreaktoren en nucleaire toepassingen) Een luchtgekoelde kop draait normaal bij 175-225 celcius rondom de bougie gemeten, dus dat werkt. De draadbus komt niet meer los. Groeten, Louis R100RS '78

  3. Robbert
    louis, inmiddels heeft de monteur een nieuwe draad erin gezet. hij zei dat het wel vaker voorkomt dat de draad loskomt. Ik heb de bougie er nog niet uitgehaald sinds die actie. ik heb niet zoveel gereden van de zomer vanwege de vakantie (het is een woon-werk fiets) wat mij wel opviel is dat de draadbus veel korter is dan de schroefdraad van de bougie. da's een beetje zonde van de trekkracht lijkt me.