Voor het nieuwe forum, klik   hier
Gerwin
Hallo, Een paar maanden geleden heb ik een BMW R100 RS gekocht. Deze wil ik gaan ombouwen naar een scrambler. Momenteel ben ik onderdelen aan het verzamelen en aan het passen en meten. Nu heb ik een paar vragen: De banden, graag wil ik er Heidenau K60 banden opzetten. Nu vraag ik me af of achter de 120-80-18 past of dat het een beter idee is om de 110-80-18 te nemen. Het subframe is asymetrisch, zijn er mensen die dit eerder symetrisch gemaakt hebben? Ik zie dat ook de vering niet symetrisch geplaatst is? Heeft iemand suggesties wat betreft zadels, zelf een pan maken en laten bekleden of een scrambler zadel van internet halen? Zijn er goede adressen voor zadels? Foto's volgen... Groet Gerwin

12 reacties

 1. Floris
  Wel gewaagde banden keuze qua baanligging, ik heb nog de originele op zitten dus daar kan ik u geen raad over geven. Dit is mijn custom bmw: http://forum.hobbyist.nl/discussion/8995/custom-flat-tracker-bmw-r-100-rs#Item_5 Bijna alles onder handen genomen behalve het blok intern zelf Als je vragen hebt, laat maar iet weten grts

     

 2. Bogser
  @Floris, hoezo gewaagde keuze qua banden? Bedoel je de K60 in het algemeen of in deze specifieke maatvoering? Ik heb zelf namelijk ongeveer 100.000 km op K60 's gereden inmiddels (wel op een r1100gs) en ik vind het een perfecte allround band. Doe er alles mee, onder alle weersomstandigheden en allerlei belading en wegomstandigheden. Goede kilometrages en vriendelijke prijs.

 3. Floris
  Liggen ze ook goed in op en afritten (in de regen) ? daar heb ik zo wat twijfels omdat zo grote groeven zijn, is er geen tapband effect?

 4. Bogser
  Ik heb daar geen problemen mee, en heb menig supersport rijder gefrustreerd op klaverbladen. Ben ook wel van mening dat 99% van de moderne banden veel meer kunnen dan 99% van de motorrijders ooit zullen kunnen. Ofwel dat het uiterlijk van het bandenprofiel vooral een psychische factor is voor de motorrijder. Het is niet voor niks dat bij de bandenfabrieken designers in dienst zijn die ieder jaar met een nieuw patroon komen. Marketing, marketing en nogmaals marketing. Heb vertrouwen in je band, zorg voor de juiste bandenspanning en veerinstelling en rij ontspannen.

 5. hippie
  Heb ook de k60 scout op een r65 . Banden doen het goed ook in de regen, Lengte-groeven en witte lijnen merk je wel. Levens duur is ook goed.

 6. Floris
  wat bedoel je met witte lijnen, weg markering?

 7. hippie
  Ja , maar banden bevallen mij wel .

 8. Floris
  Heeft er iemand ervaring met breedere voorbanden/achterbanden?

 9. Bastiaan
  Hallo, Heeft iemand suggesties wat betreft zadels, zelf een pan maken en laten bekleden of een scrambler zadel van internet halen? Zijn er goede adressen voor zadels?
  Hi Gerwin, ik ben op dit moment ook mijn R100RS aan het ombouwen naar Scrambler / Cafe Racer. Gisteren heb ik bij Vonzeti uit de UK een passend frame voor de R100 en zadel besteld. Geen laswerk, oud frame en zadel eraf en de nieuwe erop (T19 & T20). Voor info zie hun Facebook pagina of website.

     

 10. Gerwin
  Kleine status update wat er van geworden is. Custom made zadel, eigenbouw achterframe, nieuwe verlichting en ander achterspatbord. Ook meteen een vraag, ik wil korte megaton dempers installeren, horizontaal. Nu heb ik het rempedaal wat om de pijp heen gaat en schijfrem achter. Is dit uitwisselbaar met het nieuwere pedaal dat horizontaal is? Andere tips wat betreft rem en schakel units zijn ook welkom. Groet Gerwin

     

 11. avdw
  Hallo Gerwin, je bent nog vergeten om de tank, wielen, cardan, versnellingsbak, en motorblok in Mat-Zwart te spuiten. Verder vind ik het tot nu toe niet bijzonder geworden, meer 10 in een dozijn. Als je er 1 gezien hebt heb je ze allemaal gezien, namelijk Mat-Zwart en een platte Buddyzit. Mvgr. Jozef.