Voor het nieuwe forum, klik   hier
Waver1971
Probleempje? Vanochtend een beetje olie onder de motor. Komt vanaf de aansluiting van de cardan op de koppeling/versnellingsbak Onder aan het zwarte verbindingsrubber hangt een drupje olie. Ben er al achter dat het waarschijnlijk een lekke keerring bij de uitgaande as vande versnellingsbak is. Is hier een betaalbare oplossing voor of gewoon doorrijden en niveau versnellingsbak in de gaten houden?

5 reacties

 1. Waver1971
  foto

       

 2. smeerkees
  Beste Waver, Over wat voor type motor heb je het in je vraagstelling? Als ik zo de foto's zie is het geen 2v boxer type. Groetjes, Kees.

 3. Waver1971
  Nee is een R1100r.

 4. louisvanrijn
  Hi Waver, 1.Olie niveau zowiezo altijd blijven checken, zomer en winter. Destijds heb ik een lekke balgrubber gehad, daar drupte dan cardan-olie uit. V-bak was dicht. Bekijk of de balg geen haarscheurtjes heeft: gebruik een scherpe lamp. 2. Veel later ging het V-bak niveau omlaag en het cardan niveau omhoog... nu was de uitgaande keerring van de v bak wel de schuldige. Je kan het repareren als het je uitkomt. Daarvoor alle literatuur goed doornemen en balgje/keerring kopen. groeten Louis, R100RS; "tankje".