Voor het nieuwe forum, klik   hier
Knasterd
Kan iemand mij vertellen welke modeltypen versnellingsbakken hebben die achter mijn R75/7 van '76 blok passen? Ik wil mijn bak vervangen voor een bak met kickstarter, maar het lijkt erop dat niet elke 2v boxer bak zonder problemen uitgewisseld kan worden, of wel?

4 reacties

  1. smeerkees
    Hoi Knasterd, Volgens mij kun jij de bakken tot modeljaar 1981 gebruiken. (Het 1e modeljaar met plastic luchtfilterkast) Volgens mij is de ingaande as van de bak vanaf dat bouwjaar iets anders. De koppeling is ook iets anders. Dus bakken /5, /6, en /7 tot modeljaar 1981. Hierbij heb je natuurlijk wel 4 bakken, en 5 bakken. En "gladde" bakken, en "geribbelde" bakken. Volgens mij zijn de "geribbelde" exemplaren mechanisch identiek aan de gladde, behalve dat het bakhuis wat sterker is gemaakt door de wanden van wat dikkere ribbels te voorzien. Echter kun je ook een kickstarterset in je eigen bak bouwen. Misschien zij de onderdelen (los) nog wel leverbaar bij onze sponsor. Of van een in elkaar gelopen bak. Let op: na montage van een kickstarterset in je eigen bak dient de bak wel opnieuw te worden uitgeshimd. Of gecontroleerd. Ik weet alleen niet of de kickstarterset van een 4 bak en een 5 bak identiek zijn. Eigenlijk zijn de bakken met of zonder kickstarterset onderling verder identiek. Op het achterdeksel na. Je hebt dan dus wel een ander achterdeksel nodig. (Let op dat moet dan wel een pre '81 achterdeksel zijn!) De flens waardoor de koppelings stift de bak binnengaat is (wat) anders van vorm. Overigens heb ik zo de 2 verschillende achterdeksels eens naast elkaar bekeken, en vraag me af of het kickstartergat er niet in te frezen valt. misschien wel. Kies voor de oliekerring van de kickstarteras wel een type met dubbele afsluitrand. Zelf heb ik mijn bak ook van een kickstarterset voorzien. Echter meer voor het gezicht, een 1000cc versie trapt wat zwaar aan.... Volgens mij klopt het zo wel aardig, als iemand een aanvulling heeft of een verbetering hoor ik het ook graag! Groetjes, Kees.

  2. Knasterd
    He Kees, Bedankt voor je uitgebreide reactie. De achterdeksels verschillen dus ook van voor en na 1981...? Wat is daar anders aan dan? Groeten.

  3. Knasterd
    Ah...beter lezen, de flens waar de koppelingsstift door naar binnen gaat....