Voor het nieuwe forum, klik   hier
Mic64
Heeft er iemand ervaring met het vervangen van remblokken achter bij een K100RS? Moet hiervoor de remklauw worden gedemonteerd en dient het wiel te worden verwijderd of kan ik deze laten zitten? Zo'n gedoe nl. met het verwijderen vd koffer. Verder hoor ik al een lange tijd dat mijn remmen achter iets aanlopen. Heeft iemand een idee waar dit aan ligt en of dit is te verhelpen? Het is nogal een irritant geluid. Alvast dank voor de info.

3 reacties

  1. Boxer-Bakra
    Remolie te lang laten zitten gaat gepaard met oxidatie in de remklauw. Remolie neemt n. l. vocht op . Moet max. om de 2 jaar vernieuwd worden De zuiger blijft dan haperen en komt niet goed terug . Ook stofafdichtingen rond zuiger kunnen door ouderdom van buitenaf water en pekel doorlaten . Remblokjes kunnen iritant piepen wanneer er metaaldeeltjes als koper etc. inverwerkt zijn . Er zijn reparatie setjes in de handel . Beter laten doen , remmen is niet mee te spotten als je er niet in thuis bent . Dan wordt de zuiger en geleiding ook opnieuw opgezuiverd . Dikte schijf en groefvorming zijn ook niet onbelangrijk . Gr. Cees.

  2. Erik_NL
    het verwijderen van de koffers is een fluitje van een cent. Met het achterwiel eruit kan je gemakkelijker bij de remblokjes, zeker als er ook nog een ABS modulator in de weg zit, maar strikt noodzakelijk is het niet. Vergeet vooral niet de achterzijde van de remblokjes in te smeren met anti-seize pasta.