Voor het nieuwe forum, klik   hier
Rudyhadee
Heb een Odyssee dus gemonteerd, oude druppellader heeft de geest gegeven, heb er nu een andere op aangesloten en zie dat de spanning omhoog vliegt naar wel 16 Volt! Is dat een normale waarde? Heb de lader nu op 6 Volt gezet, blijft nu rond de 13 Volt hangen, iemand die weet wat de waarden moeten zijn? of laat ik hem gewoon met 6 Volt bijladen.

4 reacties

  1. jaap43
    16 V is geen normale waarde, veel te hoog. Ik denk dat je huidige lader geen druppellader is maar één met een vaste, te hoge laadstroom.

  2. NitroMax
    Had altijd begrepen dat die Odessee's niet aan een druppellader mochten ? Oh, blijkbaar wel: http://www.odysseybattery.com/documents/ODYSSEYApproved12VChargers_000.pdf Heb er een in de VMax, staat hele winter stil, begin van het seizoen ff aan een acculader ( 5 a 10 minuten ) om de accu op te warmen en starten, vrijwel geen verlies van power na een hele winter !!

  3. Rudyhadee
    Heb nu deze d'r aan hangen, spanning blijft mooi staan op 14,34 Volt, probleem zat hem dus in een defecte druppellader en een gewone teveel lader. http://www.hefra.nl/docs/webshop.asp?act=item&itemcode=VMF-MC