Voor het nieuwe forum, klik   hier
Knasterd
Ik heb een vraag mbt uitwisselbaarheid van onderdelen tussen de verschillende types oude generatie tweeklepsboxers. Passen bijvoorbeeld R90/6 cilinders op een 75/7 blok? 100rs koppen op een R80? Hoe zit het met de carburateurs? Zijn /5 onderdelen passend op /6 blokken? Is daar iets algemeens over te zeggen? Als ik afga op wat ik hier en daar lees en hoor kan er veel, maar vast niet alles...

7 reacties

 1. Richard
  Knasterd, ja, het meeste past op elkaar. Het enige verschil is het gat in het carter waar de cilinder in gaat, bij de /5 is dat iets kleiner (1,5 of 2mm) BMW heeft het zo gemaakt dat je het gemakkelijk kan ombouwen. Richard

 2. ariej
  Een compabiliteitstabel zou welkom zijn, vb. welke soorten spanningsregelaren doen het op welke types, welke soorten(auto) ontstekingsunits zoun pasbaar, misschien lichtere zuigers van een... voor de r100? welk type universeel koplampreflectoren, remleidingen etc.

 3. Rudyhadee
  Hallo Ariej, Had u nog last van die BMW naast u, bij het verkeerslicht? Zitten toevallig wel lichtere zuigers in,andere cilinders,alles anders eigenlijk.

 4. Knasterd
  Precies, een compabilliteitstabel. Dat is handig. Kunnen grotere cilinders, bijv van een R80 of R90 met koppen van een r75/65 of krijg je dan problemen, dat zou ik nl wel verwachten. Hoe zit het met de carburatie en uitlaten. Heeft niemand dat ooit eens uitgezocht en in rij en gelid gezet?

 5. Richard
  Knasterd, koop een goed werkplaatshandboek, daar staat bijna alles in. Richard

 6. Knasterd
  Een wph heb ik, van Peters. Zal daar eens in gaan speuren, tot nu toe heb ik dat ding alleen in de schuur gebruikt. Was mooi geweest als iemand had gezegd: "oh, maar daar heb ik een lijstje van liggen..." Kennelijk is dat niet het geval en dus ga ik mzelf maar aan de studie idd. Heeft ook geen haast ofzo, was meer nieuwschierig geworden door dingen die ik las over fietsen die na aankoop uit drie motoren blijken te bestaan, dat soort verhalen.