Voor het nieuwe forum, klik   hier
bmwpiet
ik zoek een stuk magnetisch materiaal van 5 a 6 mm dik, wat ik maar 10 min nodig heb. Bij de vakhandel verkopen ze wel iets uitschuifbaars, maar dat is 8 a 9 mm Een stuk ferriet uit een oude radio is ook te dik. Wie weet wat???

12 reacties

 1. bmwpiet
  o, ja, de lengte moet 10 a 15 cm. zijn.

 2. smeerkees
  Hallo Piet, Zelf heb ik zo'n klein telescopisch magneetje van zo'n 7,6 mm doorsnee. Maar dat is zeker ook nog te breed. Wat is het probleem precies? Ik zit te denken aan b.v. de stofzuiger methode. Of een slangetje waarmee je b.v. een moertje vacuum zuigt met je mond, of een wattenstaafje met wat kit, of kauwgom (de plakmethode dus). Zoiets. Groetjes, Kees.

 3. smeerkees
  Hoi Piet, Misschien is bij de plak methode een beetje dik vet aan een staafje nog wel beter. Groetjes, Kees.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'evert', geïmporteerd van het oude forum: stukje "magnetisch"afdichtrubber uit oude koelkast. kun je in elke maat knippen. heb ik laatst nog het schakeletje van de ditibutieketting uit het motorblok gevist.

 5. Rudyhadee
  Toch de bak er maar achter weg pakken? Gaat nog steeds om het drukstift verhaal?

 6. bmwpiet
  Jaap, je beledigd me, punt 1: hou je aan de forumregels punt 2: registreer je op dit forum, als je wilt reageren of donder anders op, als je niets constructiefs heb mee te delen. En de anderen: bedankt voor de tips, ik kan er wat mee. En ook: ik wil rijden, niet sleutelen. Mijn garage is drie straten verderop, zonder WC, licht en verwarming. Nu weet ik de reacties. Ja ik heb een oplaadbare LED lamp en een chemisch toiletje kan ook nog geplaatst worden.

 7. Rudyhadee
  ?????

 8. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Fopke', geïmporteerd van het oude forum: He de reactie van Jaap is weg,terwijl hij een beetje gelijk heeft. Fopke

 9. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Bertje', geïmporteerd van het oude forum:
  He de reactie van Jaap is weg,terwijl hij een beetje gelijk heeft. Fopke
  Een heleboel beetjes. Bertusje

 10. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Dirk van der Wijden', geïmporteerd van het oude forum: Beproefde methode die altijd werkt: Laselectrode (of ander dun/lang stuk rond ijzer) nemen en van de electrode de slakmantel verwijderen. Vervolgens met een andere sterke magneet de electrode magnetiseren door er telkens van onderaan (het deel wat je in hand houdt) tot aan het einde langs te wrijven; een keer of 20. Je hebt dan een lange staaf die magnetisch is; uiteraard géén RVStaal electrode nemen omdat dit te weinig koolstof bevat om gemagnetiseerd te worden. Groetjes en succes, Dirk

 11. Forum import
  Reactie van bezoeker 'jaap', geïmporteerd van het oude forum: hopelijk zal bmw piet in 2014 weer eens kunnen rijden...