Voor het nieuwe forum, klik   hier
Robbert
Wat is de "meenemer" in het achterwiel? Ik lees allerlei berichten over dit onderdeel, dat hij ingevet moet worden etc maar heb geen idee welk onderdeel het is. Bij de realoem plaatjes kan ik ook niets vinden met die naam. Is het soms een onderdeel dat niet meer op de modellen met de enkele achterbrug voorkomt? dat zou mijn zoektocht verklaren en dan maak ik me geen zorgen dat ik een onderhoudstaak vergeet.

5 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum: Robbert : Jou achterwiel staat vast met 3 bouten , dus geen meenemer nodig . (mono swingarm) . Types met stereo vering hebben steekas , en wordt het wiel puur op de lagers op zn plaats gehouden . Dan zit er wel een meenemer . Groetjes Cees.

 2. Robbert
  Cees, dank je wel. Ik heb even bij een ouder model gekeken met de dubbele achterbrug en zie dat het differentieel er heel anders uitziet. Ik vermoed dat met de meenemer het deel van het kroonwiel is (33121233288) dat in het achterwiel grijpt. Ik snap dat daar geen transmissie-olie zit en dus met vet gesmeerd moet worden. Voor mij echter is het duidelijk, ik mis geen stap in het onderhoud en daar ging het mij om. Groet, Robbert p.s. het achterwiel van mijn R's mono-burg zit met 4 bouten vast. Zie je er drie, dan ben je er een verloren ;-)

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum: Dat verschild met type , een R65GS heeft 3 bouten .Vandaar!!

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'peterr45', geïmporteerd van het oude forum: heb ook ooit een mono gehad, echter liepen de bouten los van het achterwiel, voelt alsof je een lekke band heb, let daar op!