Voor het nieuwe forum, klik   hier
jul
Hallo,twee vraagjes: 1)Nu ik de achterbrug uit mijn RS (1981) heb gehaald,voor andere werkzaamheden,vraag ik mij af of het mogelijk is om de keerring achter de aandrijfflens te vervangen zonder het deksel van de versnellingsbak te openen? 2)een van de stoterstangen heeft een nogal rare beschadiging (overlangse groef bovenaan,op het aluminiumgedeelte,bijna aan het verharde gedeelte dat contact maakt met de tuimelaar). De koppakking blijkt correct gemonteerd en er is nergens anders een schadebeeld te zien. Hoe zou zoiets kunnen onstaan?

7 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum: Hallo Jul. : Ja kering vernieuwen is mogelijk . Je hebt daar weinig ruimte , dus bak er even vanachter halen. Strip maken om flens te blokeren . Hierin zul je een ronding moeten slijpen anders kan dopsleutel niet op centrale moer . Flens zit er conisch op , dus trekker gebruiken . Kering zit met lip naar flens zijde. Aanhaal moment moer is 221,5 Nm. Bij twijfel zou ik stoterstang vernieuwen , het hoe en waarom is een ? groetjes Cees.

 2. jul
  als ik het goed begrijp Cees; eerst de flens blokeren dmv enkele van de 4 boutgaten van de cardan,dan de binnenmoer losdraaien en daarna de flens eruit proberen te hevelen.

 3. Forum import
  Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum: Controleer of er speling op lager van uitgaande as zit . Is een zwak punt . De nieuwe lagers hebben 7 kogels de oude 6 . Omdat je schrijft RS van ' 81 , vrij pittig dus !! Woon je in het oosten van het land , dan reed ik even langs Jan Beck met de bak. Wel eerst bellen !! Ben je binnen het uur klaar. Groetjes Cees.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum: Die flens zit er taps op en kan goed vast zitten , dus je moet een trekker hebben . Succes !!

 5. Forum import
  Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:
  Die flens zit er taps op en kan goed vast zitten , dus je moet een trekker hebben . Succes !!
  Niet hevelen met koevoet etc. lukt niet !! je breekt de stukken uit rand van deksel . Eist een speciale trekker !!

 6. jul
  dank voor de goede raad,we zullen het voorzichtig aanpakken!