Voor het nieuwe forum, klik   hier
Forum import
Reactie van bezoeker 'Martijn van den Diepstraten', geïmporteerd van het oude forum: Hallo, Bij mijn R60/6 wordt de accu niet meer opgeladen, nu heb ik bij hobbyist nieuwe koolborstels besteld en gemonteerd. De oude waren ver versleten. Nu laadt de dynamo nog steeds niet, ik heb de veldwikkeling op advies van hobbyist ook doorgemeten, en ja weerstand dus deze zou goed moeten zijn. Wat zouden jullie forummers mij nu adviseren na te kijken? Alvast bedankt voor jullie antwoord, Martijn, Breda.

6 reacties

 1. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Cees', geïmporteerd van het oude forum: Diode bord boven dynamo doormeten !!

 2. Forum import
  Reactie van bezoeker 'cees', geïmporteerd van het oude forum:
  Diode bord boven dynamo doormeten !!
  Een diode is een 1 richtings stroom doorlaat , dus er kan geen stroom door vanaf de andere zijde . Vervolgens gaat de stroom naar de spanningsregelaar. Meet de werking daarvan . Zonder een goed schema is het niet zo makkelijk. Succes gr. Cees.

 3. Rudyhadee
  Anker defect misschien.

 4. Forum import
  Reactie van bezoeker 'Jan', geïmporteerd van het oude forum: Laadstroomlampje ok? => nakijken. Deze voorziet het anker van spanning. Lampje moet wel van de juiste waarde zijn, ik meen 3,5 watt.

 5. j_vervloet
  Als het laadstroomlampje brand bij het aanzetten van het kontakt is dat nog heel. De motor moet dan nog niet draaien. Brand het lampje niet dan is dat kapot.